Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları
07.09.2013 21:28

Kerry, Paris’te Fabius ile Suriye’ye müdahaleyi görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, başkent Paris'te Suriye'deki son gelişmeleri gözden geçirmek üzere ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile biraraya geldi.

John Kerry, görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, uluslararası camianın Şam'ın kimyasal silah kullanımı karşısında "kayıtsız" kalamayacağını söyledi.

Kerry, Suriye kriziyle ilgili olarak Fransa ile aynı görüşte olduklarını belirtti ve Şam yönetimine karşı kararlı ve ölçülü bir yanıt vermekten yana olduklarını ifade etti.

Görüşmede, Suriye krizi ile birlikte Ortadoğu'daki gelişmeler de ele alındı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün Rusya'daki G-20 zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin, Suriye'ye askeri müdahele için BM uzmanlarının raporunu ve ABD Kongresi'nin kararını bekleyeceğini söylemişti.

Fransa'nın, Suriye yönetimi karşısındaki ittifakın mümkün olduğu kadar geniş olmasından yana olduğunu ifade eden Hollande, Fransa'nın yapacağı olası bir müdahalenin sadece Suriye'nin askeri hedeflerine yönelik olacağını söylemişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika


Advertisement