Suthep: Asla O Masaya Oturmam - Son Dakika
Güncel

Suthep: Asla O Masaya Oturmam

Suthep: Asla O Masaya Oturmam

Şiddet olayları boyutunun arttığı Tayland'ta hükümet karşıtı protestoların lideri Suthep Thaugsuban, geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra ile hiç bir şekilde müzakere için masaya oturmayacağını açıkladı.

26.02.2014 10:36

Şiddet  olayları boyutunun arttığı Tayland'ta hükümet karşıtı protestoların lideri Suthep Thaugsuban, geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra ile hiç bir şekilde müzakere için masaya oturmayacağını açıkladı.

Trat kentinde cumartesi günü yapılan el bombalı saldırıda ensesinden aldığı kurşunla yaralanarak Rayong'da yoğun bakımda olan 5 yaşındaki Nattaya Rorsungnoen da kurtarılamayınca bu olayda ölen ikinci çocuk oldu.

Protestoların lideri Suthep Thaugsuban, bazı gruplarnı masaya oturmalarını istediğini ancak hükümet ile aralarında hiçbir müzakere olamayacağını vurgularken, "Çünkü kötü insanların bu gücü daha uzun süre ellerinde tutmalarını istemiyoruz. Müzakere konuşmaları için bana gelmeyin çünkü iyilik ve kötülük, siyah ve beyaz gibidir. Bir araya gelip müzakere masasına oturmamız söz konusu bile değil" dedi.

Suthep, başbakanı eleştirirken, "Yingluck diyor ki; devletin gücünü demokrasi için muhafaza edeceğim. Nasıl bir demokrasidir bu? Hem devletin polisini güpe gündüz halkın üzerine saldırtacaksın. Dünyanın hangi devletinde bir ulus lideri yardakçılarına sırf iktidarda kalmak için çocukları katletmesini söylemiştir" diye konuştu. Suthep, ölen masum insanlardan başbakanı sorumlu tuttu. - Bangkok

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suthep: Asla O Masaya Oturmam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement