Tacik Muhalif Lider Umurali Kuvatov Cinayeti; 1 Kişi Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

Tacik Muhalif Lider Umurali Kuvatov Cinayeti; 1 Kişi Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Tacik Muhalif Lider Umurali Kuvatov Cinayeti; 1 Kişi Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Fatih'te 5 Mart 2015 tarihinde misafirliği gittiği evde yediği yemek sonrası fenalaşarak hastaneye gitmek için evden çıktıktan sonra silahla vurularak öldürülen Tacik lider Umurali Kuvatov davasında karar çıktı.

26.02.2016 16:05

Fatih'te 5 Mart 2015 tarihinde misafirliği gittiği evde yediği yemek sonrası fenalaşarak hastaneye gitmek için evden çıktıktan sonra silahla vurularak öldürülen Tacik lider Umurali Kuvatov davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu yargılanan sanık Suleyman Qayumov'u, "Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Suleyman Qayumov ve Avukatı Fatih Murat Çiçekli hazır bulundu.

'ALLAH ŞAHİT Kİ BEN BÖYLE BİR SUÇ İŞLEMEDİM'

Son savunması sorulan sanık Qayumov, "Son kelimem, kelimei şahadet getiriyorum. Allah şahit ki ben böyle bir şey yapmadım. Biz aynı gurubun mensubuyuz, böyle bir şeyi yapmam gerektiren bir durum yoktur. Ben bu suçu işlemedimö dedi.

Sanığın Avukatı Fatih Murat Çiçekli, savcının müvekkilinin "Tasarlayarak adam öldürmeö suçundan cezalandırılması yönündeki mütalaasını kabul etmediklerini belirterek yeni bir mütalaa talebinde bulundu.

Avukat Çiçekli'nin bu talebini oy birliği ile reddeden mahkeme heyeti karar vereceğini belirterek sanığa son sözünü sordu. Mahkeme, sanığın son sözünün olmadığı yönündeki beyanı üzerine karar vermek için duruşmaya ara verdi.

TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRMEKTEN MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Suleyman Qayumov'un "Örgüt üyeliği" suçundan beraatine, "Tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. "İyi hal" indirimi ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapis cezasına çeviren mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktul Umurali Kuvatov'un 5 Mart 2015 akşamı sanığın evine akşam yemeğine gittiği belirtiliyor. Maktulün bu evde yediği yemekle zehirlendiği belirtilen iddianamede, zehirlenen sanığın hastaneye gitmek için evden çıktığı bu sırada silahla vurularak öldürüldüğü ifade edilmişti. İddianamede sanık için "Kasten adam öldürme" ve "Suç örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılması istenmişti.

Olaya karışan 3 kişinin olaydan önce, 2 kişinin de olaydan sonra yurt dışına kaçtığı belirtilen iddianamede, bu 5 kişi hakkındaki dosyanın ayrıldığı bilgisine yer veriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tacik Muhalif Lider Umurali Kuvatov Cinayeti; 1 Kişi Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement