Taksim'de "Duran Adam"a Kimlik Kontrolü - Son Dakika
Güncel

Taksim'de "Duran Adam"a Kimlik Kontrolü

Taksim\'de "Duran Adam"a Kimlik Kontrolü

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesini protesto etmek için Taksim Meydanı'nda sabit duran Erdem Gündüz'ün eylemi, devam ettiriliyor.

18.06.2013 10:14  Güncelleme: 10:16

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesini protesto etmek için dün 8 saat Taksim Meydanı'nda sabit duran Erdem Gündüz'ün başlattığı eylem, biri kadın 3 kişi tarafından devam ettiriliyor.

Eylem sosyal paylaşım sitelerinde 'Duran Adam' ismiyle ünlense de kadınlar da eyleme destek veriyor. Dün gece boyu devam eden eylemde, eylemcilerin sayısının bir ara 300'lere ulaşması üzerine polis, toplanan grubu dağıttı, uzaklaşmak istemeyen 10 kişi ise gözaltına alındı. Ancak 'Duran Adam' eylemi, gelen yeni kişiler tarafından devam ettirildi.

Özellikle Erdem Gündüz'ün başlattığı nokta boş bırakılmıyor. Taksim'de 1'i kadın 3 kişi tarafından eylem güneş altında devam ediyor. Sivil polisler, eylemcilere kimlik kontrolü yaptı. Polis, GBT sorgulaması yaparken eylemcilerin 'Duran Adam' eylemi devam etti. Kimlik kontrolünde herhangi bir olumsuzluğa rastlamayan polis, eylemcilere kimliklerini teslim ederek ayrıldı.

Öte yandan dün giriş yasağı kaldırılan Gezi Parkı bugün yeniden yasaklandı. Polisin parktaki nöbeti devam ederken, belediye ekiplerinin de temizlik ve ağaç dikme çalışmaları sürüyor. - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de 'Duran Adam'a Kimlik Kontrolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement