Tanık Mahkemeye Gelemeyince "Adalet" Ayağına Gitti - Son Dakika
Güncel

Tanık Mahkemeye Gelemeyince "Adalet" Ayağına Gitti

Adana'da biri tutuklu 10 sanık hakkında El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla açılan davada tanıklığına başvurulan kişinin duruşmaya sağlık sorunları nedeniyle gelemeyeceği tespit edilince mahkeme heyeti ifadesini evinde aldı.

30.05.2017 11:05

SATUK TOPALOĞLU - Adana'da biri tutuklu 10 sanık hakkında El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla açılan davada tanıklığına başvurulan kişinin duruşmaya sağlık sorunları nedeniyle gelemeyeceği tespit edilince mahkeme heyeti ifadesini evinde aldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 10 sanığın El Kaide terör örgütü ile bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada, mahkeme heyeti İ.M.İ'nin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Karar kendisine polis aracılığıyla tebliğ edilen İ.M.İ'nin ayağındaki sağlık sorunu nedeniyle adliyeye gelemeyeceğini belirtmesi üzerine durum mahkemeye iletildi.

Durumu değerlendiren mahkeme heyeti de davanın ilerleyebilmesi ve zaman kaybı yaşanmaması için tanığın evinde ifadesini almaya karar verdi.

Mahkemenin kıdemli üyesi hakim Eshat Özkul beraberindeki katibiyle merkez Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesi'ndeki tanığın adresine giderek ifadesini aldı.

Özkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için böyle bir karar alarak uygulamaya koyduklarını söyledi.

Adaletin tez elden tecelli etmesi için Türk adaleti olarak aralıksız gayret gösterdiklerini belirten Özkul, şöyle devam etti:

"Sağlık sorunları nedeniyle evinde yatalak bir şekilde tedavi gören tanık İ.M.İ'nin ifadesine başvurmamız gerekiyordu. Biz de mahkeme heyeti olarak tanığın evine giderek ifadesinin alınmasına karar vererek tanıklığına başvurduk ve davanın sağlığı için önemli bilgiler edindik."

Evinde ifadesine başvurulan tanık İ.M.İ. de "Bu uygulamadan ve mahkeme heyetinin ziyaretinden son derece memnunum. Hakim bey evimize gelerek ifademe başvurdu. Çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tanık Mahkemeye Gelemeyince 'Adalet' Ayağına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement