Taşova'da Şehitler Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Taşova'da Şehitler Gecesi Düzenlendi

AMASYA(AA) - Amasya'nın Taşova ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Taşova Şubesi tarafından Şehitler Gecesi programı düzenlendi.

05.03.2016 12:05

AMASYA(AA) - Amasya'nın Taşova ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Taşova Şubesi tarafından Şehitler Gecesi programı düzenlendi.

Belediye düğün salonundaki programda konuşan Taşova AGD Şube Başkanı Mustafa Şimşek, şehadetin bir aşk olduğunu dile getirerek, "Allah'a vasıl olma isteğidir. Şu yalan dünyadan yüz çevirmedir. İbadetin taçlanmış halidir. Her ibadet niyetle başlar. Şahadet de niyet ister" dedi.

Şehadet cihadın bir sonucu olduğuna işaret eden Şimşek, "Yani şehit olmak için cihadın içinde olmak gerekir. Cihat mücadeledir. Hak yolda Allah için gayret göstermedir. Şeytanı olan her şeye karşı ilahi olan her vesile ile mücadele etmektir" diye konuştu.

AGD Amasya Şube Başkanı Fatih Bilgin ise şehitlik makamını düşündükçe kendi adlarına üzülmemek, onlar adına da sevinmemenin elde olmadığını söyledi.

Program sinevizyon gösterisi, Hz. Hamza'nın şehit edilişinin ve İslam coğrafyasında şehit edilenlerin anlatılması, ilahi okunması ve tüm şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

Programa Belediye Başkan Vekili Mehmet Duman, Taşova Devlet Hastanesi Müdürü İsa Akgül ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşova'da Şehitler Gecesi Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement