TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Çekim Yapma" Tartışması - Son Dakika
Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Çekim Yapma" Tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda "Çekim Yapma" Tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2023 yılı Bütçe Teklifi’nin görüşmeleri sırasında HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ile AKP’liler arasında ‘çekim yapma’ tartışması yaşandı. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, milletvekillerinin konuşmalarını cep telefonuyla çekmek isteyen Paylan’a izin almadan çekim yapamayacağını söyledi. Paylan da “Burası kamusal bir alan, bakın burası özel mahremimiz değil” dedi. AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Paylan’a “Burada sen çekim yaparken kimsenin sana müdahale ettiği yok ama onu çevirip benim konuşmamı çekmemelisin benden izin almadıktan sonra” diye tepki gösterdi.

26.10.2022 15:55  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2023 yılı Bütçe Teklifi'nin görüşmeleri sırasında HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ile AKP'liler arasında 'çekim yapma' tartışması yaşandı. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, milletvekillerinin konuşmasını cep telefonuyla çekmek isteyen Paylan'a izin almadan çekim yapamayacağını söyledi. Paylan da "Burası kamusal bir alan, bakın burası özel mahremimiz değil" dedi. AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Paylan'a "Burada sen çekim yaparken kimsenin sana müdahale ettiği yok ama onu çevirip benim konuşmamı çekmemelisin benden izin almadıktan sonra" diye tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2023 yılı bütçe maratonu başladı. Komisyonda bugün 2023 yılı Bütçe Kanun Teklifi ve 2021 yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi'nin geneliyle 2021 yılı Sayıştay raporları görüşülüyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'nın görüşmelerin canlı yayınlanması talebi sırasında özel alan- kamusal alan tartışması çıktı. Paylan, şunları söyledi:

"Bir başkasını çekip yayınlama' dediniz değil mi Sayın Başkan? Şimdi, ben şu kamerayı şuraya koydum, siz az sonra muhtemelen yasaklayacağınız için şimdiden hazırlığımı yaptım, kamerayı koydum, düğmeye basacağım kendi seçmenlerime ulaşmaya çalışacağım. Ama maalesef şu kameranın kadrajında bakın, görüyorum, Sayın Cavit Arı da var, arkamdaki milletvekilleri de var. Siz, şimdi diyorsunuz ki 'Başkasını çekemezsiniz'. Yani neye göre söylüyorsunuz?"

"TAM BİR İSTİBDAT REJİMİNE GEÇİN"

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, "İsterseniz bunu da kaldıralım o zaman. Eğer oraya doğru gitmek istiyorsanız onu da kaldıralım, olur" dedi. Paylan ise "Kaldıramazsınız" diye yanıt verdi. Yılmaz ise "Kuralı koyarız, kuralı koyarız" diye ısrarını sürdürdü. Paylan ise "Ben yayınlarım, ne yapabilirsiniz?" diye sordu. Yılmaz'ın kural ısrarını sürdürmesi üzerine Paylan, "Tam bir istibdat rejimine geçin" diye tepki gösterdi.

"BİRİSİ SİZİ HABERİNİZ OLMADAN ÇEKSE"

Paylan'ın geçen yıl Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı çektiğini, bu görüntüleri kullanan basın kuruluşu hakkında tutanak tutulduğunu anımsatması üzerine Yılmaz, "Sayın Paylan, birisi sizi çekse haberiniz olmadan" dedi.  Paylan ise "Başkanım burası kamusal bir alan, bakın burası özel mahremimiz değil" yanıtını verdi. Yılmaz ise "Burası Plan ve Bütçe Komisyonu, kusura bakmayın" diye çekim yasağı ısrarını sürdürdü. Paylan ise "Burası evimiz değil. Burası kamusal bir alan Sayın Başkan" dedi.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Paylan'a "Burada da sen çekim yaparken kimsenin sana müdahale ettiği yok ama onu çevirip benim konuşmamı çekmemelisin benden izin almadıktan sonra" diye müdahale etti. HDP'li Paylan, "Çekiyorum" derken, Aydemir "Yapıyorsan ayıp ediyorsun sen" diye yanıt verdi. Paylan, "Niye ayıp edeyim?" diye sordu.

"İZİNSİZ ÇEKİYORSUNUZ YANİ"

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise Paylan'a şunları söyledi:

"Şimdi, değerli arkadaşlar, demokrasi ve özgürlük her konuşmamızda dile getirdiğimiz hususlar. Şimdi, benim özgürlüğüm nereye kadar? Arkadaşımın özgürlüğünü kısıtlama hakkım yok. Şimdi özgürlük, demokrasi hakkını kullanarak Sayın Paylan diyor ki: 'Benim demokrasi hakkımı, özgürlük hakkımı kullanıyorum'. Ama İbrahim Aydemir'i izinsiz çekiyorsunuz yani bu özgürlük demek mi? İbrahim Bey'in özgürlüğü, 'Çekme' diyor İbrahim Bey de."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Çekim Yapma' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement