Tek-Gıda İş, Rakip Sendikanın Diline Düştü - Son Dakika
Güncel

Tek-Gıda İş, Rakip Sendikanın Diline Düştü

Tek-Gıda İş, Rakip Sendikanın Diline Düştü

Çaykur'da başlattığı grevi yarım gün sürdüremeyen Tek-Gıda İş Sendikası rakip sendika olan Öz-Gıda İş Sendikası'nın diline düştü.

26.04.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaykur'da başlattığı grevi yarım gün sürdüremeyen Tek-Gıda İş Sendikası rakip sendika olan Öz-Gıda İş Sendikası'nın diline düştü.

Rize'ye gelen Öz-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çaykur'da toplu iş sözleşmesi yetkisini için rekabet edip yetkiyi kaptırdıkları Tek Gıda İş Sendikası'nın başarısızlıkla neticelenen grevini değerlendirdi. Öz Gıda İş Sendikası binasında üye işçiler ve basın mensupları ile bir araya gelen Şahin, grevin dört dörtlük fiyasko ile sonuçlandığını belirterek, "Siz bir muhalefet partisinin il başkanını yanınıza alıp grev gömleği giyerseniz, siz buraya ait olmayan neyin peşinde olduğu kamu oyunca malum olan bir takım sendika ve marjinal grupları buraya getirir seniz. Başbakan'ın memleketinde Başbakan'ı hedef alarak ona haddini bildirmeye kalkarsanız bu bölgenin insanı da size haddinizi bildirir"

dedi.

Grevin büyük bir fiyasko olduğunu belirten Şahin, "1 Nisan şakası desek 23 Nisan müsameresi desek buna sayılır. Hem üzücü hem de komik bir olay yaşadık. Türkiye sendikal tarihinin en komik grev uygulaması ile karşılaştık. Dört dörtlük bir fiyasko oldu. Biz rakiplerimiz de olsa karşımızdakileri en az kendimiz kadar akılları var sayıyoruz. Mutlaka akılla hareket edecekler diye düşünüyoruz. İnsanların intihar etme hakkı da var ve intihar ettiler. Dolayısıyla Çaykur'da, Çaykur işçisini nezlinde, Çay üreticileri nezlinde bölgede hiçbir itibarları kalmadı. Öz Gıda Rize'yi terk edecek diyenler greve çıktıklarının akşamında Rize'yi terk etti. Niye böyle oldu. Tek Gıda-İş Sendikası ne yapmak istedi, Çaykur işçisi neden itibar etmedi. Çok basit. Biz başından beri ne dedik 'işçi akılıdır, menfaatinin nerede olduğunu bilir, görür'. Siyasette, sendikacılıkta ve bütün sosyal faaliyetlerde böyledir. Kendisini işçiden daha akıllı ve kurnaz zannedenler dersini aldı" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tek-Gıda İş, Rakip Sendikanın Diline Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement