Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan İsmail Uncu (65), Doğanca Mahallesi'ndeki tarlasının bir kısmını leylekleri rahatsız etmemek için ekmiyor. Uncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleklerin 15 yıl önce tarlasındaki ağaçlara yuva yapmaya başladığını, daha sonraları ise bu sayının giderek arttığını söyledi.
"TARLADA YÜZE YAKIN YUVA VAR"
Uncu, "Bu tarlada 100'e yakın yuva var. Bahar ayında leylekler gelir, çiftleşir, yavru yapar ve 15 Ağustos'a doğru da toplu olarak göç ederler. 15 yıldır leyleklerin her hareketini severek izliyorum." diye konuştu.
LEYLEKLER İÇİN TARLASINI EKMİYOR
Tarlasındaki ağaçlarda çok sayıda leylek yuvası bulunması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından "Leylek Ormanı" ilan edildi. Tarlasının bir kısmını leylekleri rahatsız etmemek için ekmieyen Uncu, zaman zaman leyleklerin fotoğrafını çekmek isteyenlerin ise onları rahatsız ettiğini ifade etti.
STRESE GİRİNCE YUVALARINI TERK EDİYORLAR
Strese giren bazı leyleklerin yuvasını terk ettiğini vurgulayan Uncu, şöyle devam etti: "Böyle olunca yumurtalar ve yavrular, yırtıcı kuşların hedefi haline geliyor. Bunun için vatandaşları, arazinin içine girmemesi için sürekli uyarıyorum. Kesinlikle leyleklerin rahatsız edilmemesini istiyorum."
"RAHAT İNSİNLER DİYE AĞAÇLARI BUDADIM"
Uncu, leyleklerle iç içe yaşamaya alıştığını belirterek, leyleklerin yuvalarına rahat inmelerini sağlamak için ağaçlarda budama yaptığın söyledi. Uncu ayrıca, kuvvetli fırtına zamanlarında yuvadan düşen yavru leylekleri tekrar yuvasına koyduğunu, bozulan yuvaları da yeniden yaptığını ifade etti.
Leyleklerin tarlalarındaki zararlı canlıları yiyerek temizlediğine dikkati çeken Uncu, bu kuşların da bu şekilde kendisine yardım ettiğini sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Tek İsteği Leyleklerin Huzurunun Kaçmaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?