İzmir'de Bir Kişi, Telefon Dolandırıcılarına 26 Bin Lirasını Kaptırdı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Bir Kişi, Telefon Dolandırıcılarına 26 Bin Lirasını Kaptırdı

İzmir\'de Bir Kişi, Telefon Dolandırıcılarına 26 Bin Lirasını Kaptırdı

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde bir kişi, yaklaşık 2 saat aralıksız konuştuğu telefon dolandırıcılarının istediğini yaparak tam 26 bin lira dolandırıldı.

07.10.2014 11:23  Güncelleme: 12:44

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, ayakkabı ustası 56 yaşındaki Mustafa Karademir, yaklaşık 2 saat aralıksız konuştuğu telefon dolandırıcılarına 26 bin lirasını kaptırdı. Kredi kartından altın alıp bir başka kuyumcuda bozduran, evindeki birikmişi ve kredi kartının limitini kullanarak topladığı parayı şüphelilerin verdiği banka hesap numarasına yatıran Karademir, "Ben bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. Telefonda konuşurken büyülenmiş gibiydim" dedi.

Karabağlar'da yaşayan ayakkabı ustası bir çocuk babası Mustafa Karademir ve ailesinin hayatı bayramdan bir gün önce gelen telefonla kabusa döndü. Karademir ailesine ev ve cep telefonundan ulaşan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra, aileyi dolandırıcılık kıskacına aldı. 52 yaşındaki Belgin Karademir ile ev telefonundan, eşi Mustafa Kardemir'le cep telefonundan konuşan dolandırıcılar, planlarını uygulamaya başladı.

26 BİN LİRA PARA YATIRDILAR

Dolandırıcılar, banka hesaplarının terör örgütünce ele geçirildiği yalanıyla kandırıp korkuttukları ve sürekli telefonda kalmasını sağladıkları Mustafa Karademir'in, verdikleri hesap numarasına, ATM'den, toplam 26 bin lira para yatırmasını sağladı. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan Karademir çifti, polise başvurarak şikayetçi oldu.

"BAYRAM ZEHİR OLDU"

Başından geçenleri anlatan Mustafa Karademir, "Evde otururken telefon geldi ve kendilerini polis olarak tanıttılar. Hesaptan para çekildiğini söylediler, karakola çağırdılar. Tam oraya giderken beni bir başka yere yönlendirdiler. Ardından kredi kartımın limitini kullanıp, bana verdikleri hesap numarasına para yatırıp eve geldim. Eve girdiğimde ne eşimle ne de annemle konuşmadım. Onları tanımıyordum sanki. Daha sonra evdeki parayı aldım ve yine aynı hesap numarasına yatırdım. Bir süre sonra kuyumcudan kredi kartıyla altın aldım, o altınları bir başka kuyumcuda bozdurup parayı yine hesap numarasına yatırdım. Büyülenmiş gibiydim, yolda gördüğüm arkadaşlarımı bile tanımadım, bana selam verenleri tersledim. Cep telefonumun şarjının bitmesine karşı yedek batarya aldırdılar ve şarj bitince hemen yedek bataryayı taktım, saniyesinde geri aradılar. Bayrama 5 kuruş parasız girdik. Bayram zehir oldu" dedi.

BAŞKALARI DA DOLANDIRILMIŞ

Eşinin cep telefonuyla konuştuğu sırada, kendisinin de ev telefonundan dolandırıcılarla görüşme yaptığını dile getiren Belgin Karademir, hiçbir şey yapamadığını belirtip, "Eşime çip taktıklarını ve dinlendiğini söylediler. Allah kimsenin başına vermesin, insan yanılıyor ne yapacağını bilemiyor. Beni sürekli oyaladılar. Eşim ve beni kısa bir süre telefonla görüştürdüler, inanmamak mümkün değil. Eşim parayı yatırdıktan sonra eve geldi. Eşime, kendisine çip takıldığını söylediğimde o da bana çip takıldığını söyledi ve biz birbirimize bağırmaya başladık. Çünkü dinlendiğimizi düşünüyorduk ve konuşmamamız için birbirimizi susturmaya çalışıyorduk. Ancak sonra dolandırıldığımızı anladık ve polise gidip şikayetçi olduk. Öğrendik ki bizim gibi aynı şekilde dolandırılan başka insanlar da varmış" dile konuştu.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

Bazı kişisel bilgilerinin dolandırıcıların elinde bulunduğunu kaydeden Mustafa Karademir, bu bilgilerin nasıl ele geçirildiğini bilmediğini, yaşananlar nedeniyle zor duruma düştüklerini söyleyip, yetkililerden yardım istedi. Dolandırıcıların kullandığı cep telefonu numarını aradıklarını, ancak kapalı olduğu için ulaşamadıklarını sözlerine ekleyen Karademir, telefonla arayan kişilere inanılmaması gerektiğini de belirtti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Bir Kişi, Telefon Dolandırıcılarına 26 Bin Lirasını Kaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement