Teneffüste Horon ve Kolbastı - Son Dakika
Güncel

Teneffüste Horon ve Kolbastı

Teneffüste Horon ve Kolbastı

Trabzon Kaledibi İlköğretim Okulu'nda ilginç bir 'Müzik saati' uygulaması başlatıldı.

29.03.2012 11:41

Trabzon Kaledibi İlköğretim Okulu'nda ilginç bir 'Müzik saati' uygulaması başlatıldı. Gün içinde iki teneffüste okul hoparlöründen yayınlanan müzikle horon ve kolbastı oynayan öğrencilerin stresten uzaklaşması ve moral depolaması amaçlandı. Öğrencilerin de uygulamaya büyük ilgi gösterdikleri ve moral buldukları gözlendi.

Yalı Mahallesi Kaledibi İlköğretim Okulu'ndaki uygulama, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere 10'ar dakikalık sürelerle yapılıyor. Teneffüs zili ile birlikte okul avlusunda toplanan öğrenciler, hoparlörlerden verilen horon ve kolbastı müziği ile oynayıp stres atıyor. Teneffüs süresince horon ve kolbastı oynayarak arkadaşlarıyla birlikte gönüllerince eğlenen öğrenciler, müzik saatinin ardından da stresten uzaklaşarak moral bulmuş halde derslere devam ediyor.

Müzik saati uygulaması hakkında bilgi veren okul müdür yardımcılarından İsmail Saraç, amaçlarının öğrencileri rahatlatmak ve stresten uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Saraç, "Teneffüslerde öğrencilerin ders yoğunluğundan ve stresten uzaklaşmalarını amaçladık. Öğrenciler de uygulamayı çok benimsedi. Bazen okula gelen veliler de çocuklarla birlikte oynuyor. Çocukların moral bulduğunu gözlemledik. Yani amacımıza ulaştık. Günde iki kez eğleniyorlar" dedi. Öğrenci velilerinden Bilgi Değirmenci de uygulamayı desteklediklerini belirtti, Değirmenci, "Öğrenciler inanılmaz moral buluyor. Çok ama çok iyi oldu" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teneffüste Horon ve Kolbastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement