THM Korosu Konser Verdi. - Son Dakika
Güncel

THM Korosu Konser Verdi.

THM Korosu Konser Verdi.

Keşan Belediyesi ve Türkü Dostları Derneği ortaklaşa yaptığı, THM Korosu'nun verdiği konser büyük beğeni topladı.

12.04.2014 14:49

11 Nisan 2014 Cuma günü akşamı Ahmet Yenice İlköğretim Okulu sevim Yenice Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da başlayan konseri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Belediye Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ile 300'den fazla müziksever izledi.

Koronun 10 solo ve 12 koro şeklinde 22 türküyü 2 bölüm halinde seslendirdiği konser de Türkiye'nin her yöresinden çalınıp söylenen türküler izleyenler tarafından büyük beğeni ve alkış topladı.

Konserin sonunda konuşan Koro Şefi Soner Velioğlu, 18 yıldır Türkiye'nin her yerinden türkülerin yer aldığı konser yaptığını belirterek "Bunu 20' ye tamamlayıp bırakacağım.Soracaksınız neden hep yaşlı koronuzdakiler,türkü bizim kültürümüz ama bu kültürü gençlerimize hatta orta yaşlılara dahi geçiremiyoruz. Niye gençlerimiz burada olmasın Türkü gönül işidir. Bu konuda bize destek olan herkese, özellikle de Keşan Belediyesi'ne ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a çok teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman sanatın ve kültürün yanında olmuş destek vermiştir."dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan yaptığı konuşmada sazın 500 yıllık tarihi olduğunu belirterek"Sazımızla neşemizi kederimizi yıllarca ifade etmişiz. Bizim çocuklarımız İspanyolun gitarına rağbet göstermemeli. Ben 6-7 yıldır THM korosuna destek oluyorum daha da olacağım.Veli Hocam ayrıca haksızlık yapmayalım, bakınız genç kızlarımızda var koromuzda. Saz ve türkü kültürünü yaşatmak ve yaymak adına ben elimden geleni yaptım, yapacağımda" dedi. Velioğlu'nu koro nedeniyle tebrik ederek çiçek hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel THM Korosu Konser Verdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement