Timsah Arena'nın Vinci Taksi Üzerine Devrildi; 1 Ölü, 1 Yaralı (8) - Son Dakika
Güncel

Timsah Arena'nın Vinci Taksi Üzerine Devrildi; 1 Ölü, 1 Yaralı (8)

Timsah Arena\'nın Vinci Taksi Üzerine Devrildi; 1 Ölü, 1 Yaralı (8)

İnegöl'de MİNARE YIKILDI Şiddetli lodos, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde de etkili oldu.

01.02.2015 16:44

İnegöl'de MİNARE YIKILDI

Şiddetli lodos, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde de etkili oldu. Lodos, İnegöl'e bağlı Boğazköy Mahallesi'nde eski caminin minaresi yıkarken, yeni caminin de kubbesindeki kurşun levhaları söktü, bir ağacı da evin üzerine yıktı. Aynı mahallede iki evin bahçe duvarını yıkan lodos, bir ahırın da çatısını uçurdu.

Lodosun mahallede yaklaşık 250 bin lira zarara yol açtığını belirten Boğazköy Mahallesi muhtar azası Seyfullah Üsken, lodosun köye büyük hasar verdiğini belirterek, "Köyümüzün eski camisinin minaresini devirdi. Yeni camimizin kubbe kısmına büyük zarar verdi. Çok sayıda evde zarar var. Elektrikler kesildi, rüzgar nedeniyle dışarıya çıkmaya korkuyoruz. Köyümüzde 250 bin liranın üzerinde bir maddi zarar söz konusu" dedi.

300 YILLIK ÇINAR DEVRİLDİ

İnegöl'ün tarihi Camilerinden İshakpaşa Cami ve Külliyesi bahçesinde bulunan yaklaşık 300 yıllık çınar ağacı da lodostan nasibini aldı. 15'inci Yüzyıl'da Fatih Sultan Mehmet döneminde İshakpaşa tarafından yaptırılan cami ve külliye bahçesinde bulunan çınar, şiddetli lodosa dayanamayarak devrildi. Gece saatlerinde Cami bahçesine doğru devrilen çınar, şadırvana zarar verdi.

ÇATILAR ARAÇLARIN ÜZERİNE UÇTU

Lodos, çöp konteynerlerini yola savururken, uçan çatılar ise park halindeki otomobillerin üzerine düşerek maddi hasara yol açtı. Lodos nedeniyle yerinden sökülen Kemalpaşa Mahallesi Kocaahmet Caddesi üzerinde 3 katlı binanın çatısı, yol üzerinde park halinde bulunan 16 FZ 077 plakalı özel otomobilin üzerine düşerek hasara yol açtı. Turgutalp Mahallesi Çiğdem Sokakta ise teras kat duvarı büyük bir gürültü ile çökerek, evin önündeki otomobilde büyük maddi hasara yol açtı.

MUDANYA'DA ÇATI PARÇALANDI

Mudanya İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bir apartmanın çinko olan çatısı parçalandı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) ve itfaiye ekipleri parçalanan çatının çevre dağılmasını önlemek için büyük çaba gösterdi.

Ekipler kullanılmayan Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi çatısına da çıkarak zarar gören tehlikeli bölümleri temizledi. Mudanya'ya bağlı bir çok köy ve mahalleye enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik verilemiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Timsah Arena'nın Vinci Taksi Üzerine Devrildi; 1 Ölü, 1 Yaralı (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement