Tiyatronun 'çetin Ağabey'i Son Kez Sahnedeydi (1) - Son Dakika
Güncel

Tiyatronun 'çetin Ağabey'i Son Kez Sahnedeydi (1)

Tiyatronun \'çetin Ağabey\'i Son Kez Sahnedeydi (1)

İzmir dün yaşamını yitiren İzmir Devlet Tiyatrosu (İDT) eski Genel Sanat Yönetmeni Çetin Köroğlu, törenle toprağa verildi.

18.11.2011 13:12

İzmir dün yaşamını yitiren İzmir Devlet Tiyatrosu (İDT) eski Genel Sanat Yönetmeni Çetin Köroğlu, törenle toprağa verildi. Köroğlu için Konak Sahnesi'nde düzenlenen törende sanatçı dostları tabutu başında gözyaşı dökerken, onun için "Çok az konuşan her şeyi gözleriyle anlatan adam", "Sana güle güle diyemiyoruz. Merhaba, iyi ki içimizdesin" dedi.

İzmir'de tiyatro sanatçıları öğretmenini, yönetmenini, Çetin ağabeylerini kaybetti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve müdür olarak görev yapan sanatçı Çetin Köroğlu için İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde tören düzenlendi. 81 yaşında çeşitli hastalıkları nedeniyle tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Köroğlu'nun cenaze törenine İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş, Cevdet Arıcılar, Erol Aksoy, Tayfun Eraslan, Metin Belgin, Ali Düşenkalkar ile çok sayıda sanatçı katıldı. Köroğlu'nun kızı Ayşe Köroğlu, oğlu Cem Köroğlu'nun gözyaşları içinde izlediği törende konuşan Hülya Savaş, "Sanat emekçilerinin ölümü söz konusu olabilir mi? Çetin Ağabey hep bizim aramızda olacak. Sana güle güle diyemiyoruz. Merhaba, iyi ki içimizdesin" dedi.

Kavak Yelleri dizisinde 'huysuz dede' rolünü oynayan Erol Aksoy, "Ne mutlu bize ki bu dünyadaki son günümüzde bu sahneye çıkıyoruz. Bizi buralarda yaşatanlara teşekkür ederiz. Ne güzel böyle ölmek" diye konuştu.

Sanatçı dostlarının "Çok az konuşan her şeyi gözleriyle anlatan adam" dediği Köroğlu, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu, 1952 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde stajyer olarak göreve başladı, 1953 yılında da sanatçı olarak atandı. 1961 yılında kurumdan ayrılan sanatçı, Ankara Meydan Sahnesi'ni kurdu. 1973 yılında yeniden kuruma dönen Köroğlu, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1980-1983 yılları arasında İzmir Devlet Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ni üstlendi. 1995 yılında emekli olan sanatçının yönettiği oyunlar arasında Ocak (Turgut Özakman), Kaçak (Fritz Hochwaelder), İkili Oyun (Robert Thomas), Yasak Defter (Albe de Cespedes), Dünyanın Düzeni (Sean O'Casey), İstanbul Efendisi (Musahipzade Celal), Venedik Taciri (William Shakespeare), Köşe Kapmaca (Hidayet Sayın), Mendilimde Gül Oya (Özel Arabul), Sersem Kocanın Kurnaz Karısı (Haldun Taner), Altın Göl (Ernest Thompson), Bir Şehnaz Oyun (Turgut Özakman) ve Maymun Davası (J. Lawrence -R. E. Lee) yer aldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiyatronun 'çetin Ağabey'i Son Kez Sahnedeydi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement