TOBB Etü 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

TOBB Etü 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

TOBB Etü 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "2009 yılı başından bugüne kadar 3,6 milyon kişiye yeni istihdam sağlandı" dedi.

04.09.2012 22:23

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "2009 yılı başından bugüne kadar 3,6 milyon kişiye yeni istihdam sağlandı" dedi.

Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen TOBB ETÜ 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde, ödenen her kuruş verginin halka hizmet olarak döndüğünü söyledi.

Bakan Yılmaz, 2002 yılında toplanan her 100 liralık verginin 86 lirasının faize gittiğini ifade ederek, "Geriye kalan 14 lira. 14 lirayla ne kadar hizmet yapılabildiğini biz yaşayarak gördük. 2010 yılı sonunda ise 100 liralık verginin 24 lirası faize gider hale geldi. Sırf faizlerin düşürülmesiyle her 100 liralık vergi diliminden 62 lira, faize ödemek yerine Türkiye'nin eğitimine, sağlığına, altyapı yatırımlarına harcanıyor" diye konuştu.

Dünyadaki ekonomik kasırganın devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu kasırga önüne İspanya'yı, İtalya'yı, Portekiz'i, İrlanda'yı, Yunanistan'ı katmış götürüyor. Slovenya takip ediyor. Bu kasırgaya karşı direnenler var. 1988 yılından bu yana her yıl yüzde 10 civarında büyüyen Çin dahi, artık büyüme hızını düşürdü. Geçmiş yıllarda bu kasırgaya en iyi dayanan ülkelerden biri de Türkiye'dir. 2009 yılı başından bugüne kadar 3.6 milyon kişiye yeni istihdam sağlandı. Geçmiş yıllarda yaşanan yüksek ve kalıcı enflasyon döneminden sonra yıllardır biliyorsunuz, seçim dönemlerinde siyasi parti liderleri enflasyon canavarından bahsederdi. Şimdi böyle bir canavardan bahseden kaldı mı- Türkiye tek haneli enflasyon rakamlarına ulaştı. 2012 Ağustos ayı enflasyon oranı yıllık bazda yüzde 8,9 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon oranının bu yıl sonu itibariyle yüzde 6, önümüzdeki yıl sonu itibariyle de yüzde 5 seviyesine gerilemesi öngörülmekte."

Bu yılın ilk 7 ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre arttığını vurgulayan Yılmaz, daha fazla üretilmesi ve daha fazla tasarruf yapılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, marifetin iltifata talip olduğunu, üreten, istihdam sağlayan firmaları tebrik ettiğini dile getirerek, "Herkesin gönlü ferah olsun. Sivas'ın da ülkemin de yarını, ufku da yolu da açıktır" dedi.

-BBP Genel Başkanı Destici-

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümünde Sivas'ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Sivas Kongresi'nden sonraki süreçte milli iradeye değişik zamanlarda müdahaleler yapıldığını, çeşitli vesayet sistemleri oluşturulduğunu dile getiren Destici, "Maalesef cunta dönemlerinin, hukuk dışı davranışlarının bedelini ödüyoruz" dedi.

Meclisteki siyasi partilere çağrı yapan Destici, PKK'ya karşı ortak bir mücadele verilmesi gerektiğini, birlikte hareket edilmemesi halinde ülkenin terörle yaşamaya devam edeceğini belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür eden Destici, TOBB'un, Türkiye ekonomisinin ilerlemesinde çok büyük katkısı olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri vergi rekortmenlerine plaket verdi. Daha sonra TOBB ETÜ 4 Eylül Kampüsü'nün protokolü imzalandı.

Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Murat Taydaş - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOBB Etü 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement