Tokat'ta Yaralı Yavru Ayı Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tokat'ta Yaralı Yavru Ayı Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Tokat\'ta Yaralı Yavru Ayı Tedavi Edilip Doğaya Bırakıldı
 Güncelleme: 

Reşadiye'ye bağlı Soğukpınar Köyü'nde ağaç üzerinde bulunan yavru ayı, veteriner tarafından tedavi edildikten sonra doğal artamına geri bırakıldı.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde ormanlık alanda yaralı bir ayı yavrusu bulundu. Veteriner tarafından tedavi edilen yavru ayı yeniden doğaya bırakıldı.

KÖYLÜLER FARK ETTİ

Reşadiye'ye bağlı Soğukpınar Köyü'nde oturanlar, ormanlık alanda hayvan otlattığı sırada bir ağacın üzerinde yavru bir ayının olduğunu fark etti. Yavru ayıyı bulunduğu yerden indiren köylüler, sırt kısmından yaralı olduğunu fark etti. Yaralı yavru ayı ile ilgili Reşadiye Orman İşletme Şefliği'ne bilgi verildi.

TEDAVİLERİ YAPILIP DOĞAYA BIRAKILDI

Ekipler ile birlikte köye gelen veteriner Yasin Gürpınar tarafından tedavisi yapılan yavru ayı tekrar doğaya bırakıldı. Yavru ayının köpek saldırısı sonucu yaralandığı tahmin ediliyor.


Kaynak: DHA

Advertisement