TOKİ Sakinlerinin İsyanıdonuyoruz - Son Dakika
Güncel

TOKİ Sakinlerinin İsyanıdonuyoruz

TOKİ Sakinlerinin İsyanıdonuyoruz

Balıkesir'de TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptığı 2.Etap H bloklardaki 278 konutta yaşayanlar kışı soğukta geçiriyor.

10.01.2012 14:51

Balıkesir'de TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptığı 2. Etap H bloklardaki 278 konutta yaşayanlar kışı soğukta geçiriyor. TOKİ 2. Etap Site yönetimi, doğalgaz ve aidat borçları ödenmediği gerekçesiyle doğalgaz vanasını kapattı. Borçlarını günü gününe ödeyipte soğukta kalan onlarca TOKİ sakini, duruma isyan etti. Site yönetimi, borçların ödenmemesi halinde doğalgazın açılmayacağını belirtti. Merkeze 6 kilometre uzaklıktaki Yeni Mahalle'de 2007 yılında tamamlanan TOKİ 2. Etap H 1, 2 ve 3'üncü bloklarda ısınma sorunu yaşanıyor. 1 artı 1 şeklinde inşaa edilen bloklarda, doğalgaz ve aidat borçlarının ödenmediği gerekçesiyle site yönetiminin doğalgaz vanasını kapatması borçsuz olan aileleri kızdırdı. Bizim suçumuz aidatlarımızı günü gününe ödemek miö diye isyan eden site sakinleri, yönetimden soruna çare bulmasını, merkezi ısıtma sisteminden vazgeçilmesi ve dairelere kombi takılmasını istedi. Dertlerini anlatmak için yönetim binasına giden doğalgaz mağdurları hiçbir yöneticiyi bulamadı.

KOMBİYE GEÇİLSİN

H Bloklarda oturanların büyük çoğunluğu elektrik ile ısınmaya çalışırken, bir bölümü de kışı geçirmek için yakınlarının evine sığındı. Site sakinlerinden Hafize Marık, doğalgaz ve aidat borçlarını günü gününe ödediğini belirtirken, Burada borçlarını ödeyenler cezalandırılıyor. Elektrik sobasıyla ısınmaya çalışıyoruz. Bu nedenle yüklü faturalar ödemek zorunda kalıyoruz. Yaşlılar ve çocuklar hasta olup hastaneye kaldırıldı. soruna bir an önce çare bulunmasını istiyoruz. Valiliğe gittik sorunumuzu anlattık, yine bir sonuç alamadıkö dedi. Karaciğer hastası oğlu Özcan Kurt ile H-3 Blokta oturan Fadime Kurt, daha rahat bir yaşam sürmek için TOKİ'den ev aldığını belirterek, Elektrik sobası sadece bulunduğu ortamı ısıtıyor. Biz borçlarımızı ödedik, paramızla rezil olduk. Kış girdiğinden beri hiç kaloriferler yanmadı. Dairelere kombi yapsınlarö diye konuştu. Bedensel özürlü Hatice Keser, ise borçlarını ödemeyenler yüzünden zorda kaldıklarını tek çözümün kombi sistemine geçilmesi olduğunu söyledi.

DOĞALGAZ AÇILMAYACAK

Balıkesir TOKİ 2. Etap Site yönetimi, H Bloklardaki 278 haneden 31'inin borcunun bulunmadığını, bu şahısların aidatlarını ve doğalgaz borçlarını günü gününe verdiklerini diğerlerinin icralık durumda olduğunu belirtti. 93 bin lira doğalgaz ve aidat alacakları bulunduğunu vurgulayan yönetim, kesinlikle doğalgazın açılmayacağını belirtti. Yöneticiler, yasa gereği 2 bin metrekare ve üzerindeki binalarda merkezi ısıtma şartı getirildiğini, kat maliklerinin tamamının kombiye geçmek istemesi durumunda sistemin dönüştürüleceği belirtti. Daha önceki site yönetiminin doğalgaz borçlarını diğer bloklardaki 1250 daireden alınan aidatlarla ödediği, ancak mevcut yönetim bunu yapmayacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TOKİ Sakinlerinin İsyanıdonuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement