Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü

Trabzon\'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutladı.

23.02.2017 16:34

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutladı.

Balta, yayımladığı mesajında, Trabzon'un vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağı her şeyin üstünde tuttuğunu, verdiği mücadele ile gösterdiğini belirtti.

Trabzon'un her karışını o günkü kadar kutsal bildiklerini ifade eden Balta, şöyle devam etti:

"Bu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşehrilerimin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır. Balkan Savaşı ve ardından gelen 1.Dünya Savaşı ile bütün dünya üzerimize yüklendi. Trabzon da bu dönemlerde işgal altında kalarak bu acı günleri farklı bir boyutuyla yaşamıştır. Ancak kurtuluş sürecinde Trabzon halkı topyekun kahramanlık gösterdi. Tarih Trabzon'da adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu kutlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Tarihi kanlarıyla yazan o mukaddes insanların hürriyet şerbetini yudumlaması her şeyin üstündedir."

Tarihin iyi bilinmesini ve gelecek kuşaklara da aynı şekilde aktarılması gerektiğini vurgulayan Balta, şunları kaydetti:

"Tarihi iyi anlamazsak o zor günleri de bilemeyiz. Bugün de bu coğrafyada benzer senaryolar uygulanmaya çalışılıyor. Ancak bu millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu senaryolara pabuç bırakmayacaktır. Bunu 15 Temmuz'da Türk milleti bir kez daha göstermiştir. Kurtuluş yolunda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onca sıkıntıya göğüs gerip bizlere bugünleri bırakan gazilerimizi, başta fedakar ve cefakar dede ve ninelerimiz olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anarak Trabzonlu hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement