Konya'da Trafik Dedektifleri Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Trafik Dedektifleri Ders Başı Yaptı

Konya\'da Trafik Dedektifleri Ders Başı Yaptı

OPET'in desteğiyle başlatılan Trafik Dedektifleri adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Konya'da eğitime başlandı.

05.03.2014 00:00  Güncelleme: 00:46

OPET'in desteğiyle başlatılan "Trafik Dedektifleri" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum'dan sonra Konya'da eğitime başlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında, OPET'in desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Konya'daki ilk ders zili, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri için çaldı.

Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, eğitim çağındaki çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan projeyle, Türkiye'de trafik kazalarının azalacağını umut ettiklerini söyledi.

Her yıl dünyada 1 milyon 300 bin insanın trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini belirten Namal, "50 milyon kişi de yaralanıyor. İlimizde ise yılda 100 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz, 9 bin 500 kişi de yaralanıyor. Bu projede amacımız, çocukları eğlendirerek bilinçlendirmektir. Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin katılım ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk de projenin kısa zamanda çok ses getirdiğini, trafik sorununun ancak bu denli güçlü işbirliğiyle çözülebileceğini ifade etti.

Bugüne kadar sürdürdükleri sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumda fark yaratmaktan onur duyduklarını vurgulayan Öztürk, trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla gerçekleştirilen projenin eğitimlerine başlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Projeyle, üç yaşından başlayarak, geleceğin sürücü adaylarını trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedeflediklerinin altını çizen Öztürk, "Bu projeyle, trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak, mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye'nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz. Ülkemizin bu kanayan yarasının çözümü için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğüne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından gerçekleşen ve çocuklara eğitim içeriğinde sorumluluk vererek, örnek olaylarda rol almalarını sağlayan eğitim, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Programda, proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları çocuklarla paylaşıldı. Eğitimler, Konya Emniyet Müdürlüğünün belirleyeceği okullarda devam edilecek.

Etkinliğe, Konya Valisi Muammer Erol, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan ve yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'da Trafik Dedektifleri Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement