Polisi Bile Şaşırttılar - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Polisi Bile Şaşırttılar

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Polisi Bile Şaşırttılar
 Güncelleme: 

Bunun için özel kumanda bile yapmışlar

Mersin'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özel kumandayla kontrol edilerek yüksek ses çıkartması sağlanan egzozlara sahip araçları trafikten men etti.

Egzozlarından yüksek ses çıkartan araçlarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren polis ekipleri, kent genelindeki çok sayıda noktada denetim yaptı. Denetimler sırasında araçlarda inceleme yapan ekipler, egzozlara kurulan özel bir sistemi tespit etti. Egzozların, aşırı ses çıkartması için çakmaklık veya torpidoya yerleştirilen kumandayla yönetildiği belirlendi.

KUMANDAYLA DEĞİŞİYOR

Sistemde kumandayla egzozun ayarını değiştiren sürücünün, gaza bastığında yüksek ses çıkmasını sağlarken polis kontrollerinde de aynı yöntemle egzozu eski haline getirilebildiği anlaşıldı. Ayrıca bazı araçlarda farklı yerlere gizlenmiş daha büyük çaplı egzozlar tespit edildi.

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine bu tarz araçlarla ilgili denetimlerini artırdıklarını söyledi. Ele geçirilen malzemelerin fiyatlarının, üstüne takılan araç fiyatlarından daha yüksek olduğuna dikkati çeken Özer, şöyle konuştu:


Kaynak: AA - AkHaber.com