Trafik Güvenliği Semineri - Son Dakika
Güncel

Trafik Güvenliği Semineri

Trafik Güvenliği Semineri

Jandarma Genel Komutanı Yörük: "Herkesin bir yakınını trafik terörü nedeniyle kaybettiği ülkemizde, kaza sonrası ölümleri de dahil ettiğimizde yılda yaklaşık 8 bin 500 insanımız ölmekte, yani her gün ortalama 24 ocağa ateş düşmektedir" "2013 yılında dünya genelindeki ölüm nedenleri arasında 8’inci sırada.

25.12.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, dünyada her yıl trafik kazaları sonucunda yaklaşık 1,2 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Herkesin bir yakınını trafik terörü nedeniyle kaybettiği ülkemizde, kaza sonrası ölümleri de dahil ettiğimizde yılda yaklaşık 8 bin 500 insanımız ölmekte, yani her gün ortalama 24 ocağa ateş düşmektedir" dedi.

Yörük, Jandarma Genel Komutanlığının ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen "Trafik Güvenliği Semineri"nde yaptığı konuşmada, Jandarma Genel Komutanlığının, trafik hizmetlerinin yürütülmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması hususunda birçok faaliyet icra ettiğini ve icra etmeye devam edeceğini vurguladı.

Hızlı bir gelişim ve değişimin yaşandığı dünyada hoşgörü, insan hakları ve eşitlik gibi değerlerin, toplumsal gelişmenin temel dinamikleri haline geldiğini belirten Yörük, şunları kaydetti:

"İnsanın en temel ve birinci hakkı yaşam hakkıdır. Bu hakkı korumak en temel görevimizdir. Maalesef hepimizin en temel hakkı olan yaşama hakkı, trafik kazaları nedeniyle tehlike altındadır. Dünyada her yıl trafik kazaları sonucunda yaklaşık 1,2 milyon insan ölmektedir. Bu ölümlerin yüzde 80'i, dünya üzerindeki araçların ancak yarısına sahip olan orta gelirli ülkelerde meydana gelmektedir. Trafik kazaları gelişmekte olan diğer ülkeler gibi maalesef ülkemiz için de önemli bir halk sağlığı sorunudur. Herkesin bir yakınını trafik terörü nedeniyle kaybettiği ülkemizde, kaza sonrası ölümleri de dahil ettiğimizde yılda yaklaşık 8 bin 500 insanımız ölmekte, yani her gün ortalama 24 ocağa ateş düşmektedir. 2013 yılında dünya genelindeki ölüm nedenleri arasında 8'inci sırada yer alan trafik kazaları, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 15-29 yaş arası gençlerimizin birinci ölüm sebebidir."

Binbir güçlükle, emekle yetiştirilen çocukların, hayatının baharındaki gençlerin, ülkenin geleceğinin, en verimli çağlarındaki politikacıların, sanatçıların, yazarların ve sporcuların trafik terörü sebebiyle kayıp gittiğine dikkati çeken Yörük, fark yaratmak için farkında olmak gerektiğini vurguladı.

Jandarma teşkilatı olarak konunun öneminin farkında olduklarını ifade eden Yörük, "Trafik kazalarını, hep birlikte göstereceğimiz kararlılıkla ve duyarlılıkla azaltabiliriz. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de trafik kazalarını ve kayıplarını azaltmak için karayolu güvenliği çalışmalarına hız verilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı olarak bizler üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Trafik kazaları sonucunda meydana gelen kayıpların azaltılması amacıyla başlatılan sosyal sorumluluk projelerinde yer alan komutanlığın, icra ettiği eğitim seminerleri ile özellikle hız kurallarına uyma ve emniyet kemeri takma konusunda farkındalığı artırmayı hedeflediğini ifade eden Yörük, Jandarma Genel Komutanlığı olarak güvenli bir ortamın oluşturulmasında en önemli katkının eğitimle sağlanabileceğine inandıklarını söyledi.

Bu noktada öncelikle trafik hizmetleri ile ilgili gerek alanda, gerekse eğitim faaliyetlerinde görev alan personelin eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Yörük, şöyle devam etti:

"Eğitimli personelimiz tarafından, trafik kazalarında risk ve tehlikeleri en aza indirmek için toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri aralıksız yürütülmektedir. Alışkanlık ve davranışları değiştirmenin gerçekten çok zor bir olay olduğunu biliyoruz ama eğitim ve etkili bir denetimle bunun üstesinden gelinebileceğine inancımız tamdır. Trafik konusundaki bu acı tabloya son vermek için hep birlikte çalışırsak, bu sorunu gelecek nesillerin sorunu olmaktan çıkarabiliriz. Trafik güvenliğini sağlamak, her şeyden önce çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Amacımız, güvenli bir trafik ortamının sağlanmasıdır."

Seminerde, trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kadir Can Gökalp de hayatını anlatan bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından kum sanatçısı Veysel Çelikdemir, trafik kazalarını anlatan gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yörük, Gökalp ve Çelikdemir'i sahnede tebrik etti. Yörük, kendilerinin yıllardır anlatmaya çalıştığı konuyu Çelikdemir'in kum sanatıyla özetlediğini söyledi.

Seminere, Kayseri'nin yanı sıra Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Yozgat, Malatya ve Aksaray illerinin valileri, jandarma komutanları, emniyet müdürleri, trafikle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trafik Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement