Tuğba'nın Organlarıyla Yaşama Tutundular - Son Dakika
Güncel

Tuğba'nın Organlarıyla Yaşama Tutundular

Tuğba\'nın Organlarıyla Yaşama Tutundular

Gaziantep'te, doğalgaz zehirlenmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 1 çocuk annesi 18 yaşındaki Tuğba Tilki'nin ailesince bağışlanan karaciğer ve böbreği, Adana'da 2 hastayı yaşama bağladı.

22.02.2016 12:06

Gaziantep'te, doğalgaz zehirlenmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 1 çocuk annesi 18 yaşındaki Tuğba Tilki'nin ailesince bağışlanan karaciğer ve böbreği, Adana'da 2 hastayı yaşama bağladı.

İşçi 24 yaşındaki Hayrettin Gügercin, 31 Ocak'ta, nikahsız eşi Tuğba Tilki'yi evin mutfağında hareketsiz yerde yatarken bulundu. Özel bir hastaneye götürülen ve doğalgaz zehirlenmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen Tuğba Tilki'nin annesi Feride ve babası Hurşit Tilki, kızlarının organlarını bağışladı. Sağlık ekipleri, özel bir hastanede Tuğba Tilki'nin karaciğer, akciğer, böbrek ve korneasını alarak Adana ve Ankara'daki organ bekleyen hastalara ulaştırdı. Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Karaciğer Nakli Birimi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam, Tuğba Tilki'den alınan karaciğeri 54 yaşındaki 2 çocuk babası Hakkı Demir'e başarılı bir operasyonla nakletti. Böbrek Nakli Birimi'nde görevli Prof. Dr. Erkan Demir ve ekibi de, Tuğba Tilki'den alınan böbreği 7 yıldır organ nakli bekleyen 28 yaşındaki Fatih Gülmüş'e taktı.

TUĞBA'YA TEŞEKKÜR ETTİLER

Karaciğer nakliyle yaşama yeniden tutunan memur Hakkı Demir, "Kendimi şimdi çok iyi hissediyorum. Herkese çok teşekkür ederim. Ayağa kalkınca bol su içmek istiyorum. Çünkü yoğun bakım sürecinde çok susadım. Doya doya su içip yürüyüş yapacağım" dedi. Bekar olan işsiz Fatih Gülmüş ise "Nakil olmazsa ölene kadar diyalize girecektim. Tam 7 yıl sonra nakil sırası geldi. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Böbreği veren kişiden Allah razı olsun, rahmet eylesin. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karaciğer naklini gerçekleştiren doktorlardan Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam ise hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek herkesi organ bağışlamaya çağırdı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuğba'nın Organlarıyla Yaşama Tutundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Osman: Televziyonlarda bos bos reklam yayinlanacagina birazda organ bagisi ile ilgili kamu stopu yayinlansa daha faydali olur. 3 0 Yanıtla

Advertisement