Tunceli`de İlk Kez Bir Üst Geçit Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli`de İlk Kez Bir Üst Geçit Yapıldı

Tunceli`de İlk Kez Bir Üst Geçit Yapıldı

Tunceli'nin ilk üst geçidinde incelemelerde bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, ilimiz için öncelikli sorun olan sağlık ve ulaşım alanında gerekli çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.

13.08.2013 16:40

Vali Hakan Yusuf Güner, beraberinde Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Eşref Yonsuz ve ilgili kurum yetkilileri ile birlikte İlde devam eden ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak, İlimiz Merkez Atatürk Mahallesinde yapımı devam eden ve yakında eksikliklerinin tamamlanarak hizmete girmesi beklenen Tunceli Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Vali Hakan Yusuf Güner yaptığı açıklamada "Tunceli`nin kültür ve doğasıyla çok güzel bir kent olduğunu, hak ettiği yere gelmesi ve vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için gerekli çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, Hastanenin 150 yatak kapasiteli ve 14 milyonluk bir yatırım olduğunu, tefrişatının tamamlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü, Huzur ve sükunun olması halinde bu hizmetlerin daha yoğun, kat ve kat fazlasıyla geleceğine inandığını ve umut ettiğini, hizmet odaklı olarak Tunceli halkına elimizden geldiği kadar devletin imkanları ile hizmet etmeye çalıştığını, bu anlamda gerek vatandaşların yatırımı gerekse kamu yatırımları ile ilimizin bir şantiye görünümünde olduğunu, yapılan bu çalışmalarla hak ettiği yeri bulacağını" söyledi.

Hastanedeki incelemesinin ardından Tunceli- Elazığ Karayolu'ndaki orta refüjlere fidan diken Valimiz Hakan Yusuf Güner yaptığı açıklamada " Bu Bayram Arifesinde bölgemizde huzurun, sukünun, kardeşliğin, barışın kaim olmasını temenni ediyorum dedi ve İnsanların kucaklaşmasını, buluşmasını ve sevgi dilinin hakim olması temennilerinde bulundu.

Tunceli-Elazığ Karayolundaki orta refüje fidan diken ve karayolu üzerinde yapımı tamamlanan Tunceli`nin ilk üst geçidinde incelemelerde bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner burada yaptığı açıklamada, "Tunceli`nin bakir doğası, tabiatı herkesin dilinde destan. Bunu insanlara kıymetli bir hazine gibi sunacağız. Bunu yaparken öbür yandan da insanların medeni ihtiyacı olan yol, üst geçit, bağlantı yollarının yapımı devam edecek. Tunceli`de ilk kez bir üst geçit yapılması sevindirici, yayalar ve sürücüler için daha iyi olur.

Hastaneye düşünülen yol problemliydi. Yüzde 17 eğimli yolun eğiminin düşürülmesi için komisyon tarafından yerinde incelemeler yapılarak eğimi yüzde 7`ye kadar düşürüldü. Bahsi geçen yolda çalışmalar devam ediyor.Çalışmanın bitimiyle vatandaşlarımız bu yolu daha sağlıklı bir şekilde kullanabilecekler" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunceli`de İlk Kez Bir Üst Geçit Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement