Tunceli Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Tunceli Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı

Tunceli Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı

Tunceli'de bulunan Munzur Üniversitesi Rektörlüğü, Alevilerin kutsal ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Üniversitedeki 4 bin öğrenci ve personele aşure dağıttı.

20.10.2016 16:47

Tunceli'de bulunan Munzur Üniversitesi Rektörlüğü, Alevilerin kutsal ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Üniversitedeki 4 bin öğrenci ve personele aşure dağıttı.

Aşure dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Rektör Prof.Dr. Ubeyde İpek, aşurenin birlik, beraberlik ve birlikte yaşamanın simgesi olduğunu belirterek, "Kutsal Muharrem ayı nedeniyle bugün burada bir araya geldik. Üniversitemizde okuyan Öğrencilerimize ve personelimize birlik ve beraberliğimizin, birlikte yaşama ve insana saygının anlamı olan aşuremizi dağıtacağız. Aşure, fikirler, düşünceler farklı olsa da birlikte dostça yaşamının simgesidir. Hepimiz biliyoruz, aşure pişirilirken bir çok hububat ve gıda maddesi birlikte kaynıyor aynı kazanın içinde. Aşure'de çok fazla çeşit gıda maddesi ve hububat bulunsa da sonuçta piştiğinde tek bir tad ile insanlara sunuluyor. Burada bir çok mesaj ve duygu var. Düşüncemiz, kökenimiz ne olursa olsun aynı vatan toprağında kardeşçe yaşayabiliriz. Aşurenin mesajı budur. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunlarının Kerbela'da şehit olduğu kutsal Muharrem ayı bütün insanlık için önemli bir ders çıkarma ayıdır. Bizde bu nedenle bu kutsal aydı Üniversite öğrenci ve personelimize aşure dağıtmaktan son derece memnun olduk" dedi.

Rektör Prof. Dr. İpek'in konuşmasından sonra Tunceli yöresinin Alevi dedelerinden olan Hüseyin Erdoğan, Muharrem ayının anlam ve önemini Öğrencilere anlattı ve aşure için Alevi dualarını okudu. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek ve Alevi dedesi Hüseyin Erdoğan aşure kazanlarının başına geçerek yaklaşık 4 bin Öğrenci ve personele aşure dağıttı. Aşure almak için öğrenciler ve personel uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement