Türk Büro-Sen, Toplu Sözleşme Sürecini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen, Toplu Sözleşme Sürecini Protesto Etti

Türk Büro-Sen, Toplu Sözleşme Sürecini Protesto Etti

Türk Büro-Sen üyeleri, Toplu Sözleşme sürecini protesto etti.

15.08.2013 16:30

Türk Büro-Sen üyeleri, Toplu Sözleşme sürecini protesto etti. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "İktidarın besleyip büyüttüğü işbirlikçi sendika ve konfederasyonlar, sendikal mücadele tarihine kara bir leke sürmüştür" dedi.

Türk Büro-Sen üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem düzenledi. Grup "Yaktılar, yıktılar 4-C'li yaptılar", "4-C = İşkence", "4-C insanlık ayıbına son" gibi pankart ve dövizler açıp, sloganlar atarak Toplu Sözleşme sürecini protesto etti.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bir basın açıklaması yaptı. Yokuş, 2014-2015 yılı ekonomik, sosyal ve demokratik hakların müzakere edileceği Toplu Sözleşme sürecinin malum Konfederasyon ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından bir oldubittiye getirilerek, kamu çalışanlarının emeklerinin gasp edildiğini iddia etti. Bu toplu sözleşmenin bugüne kadar yapılan toplu sözleşmelerin en verimsiz ve en çirkini olduğunu kaydeden Yokuş, "Sadece üç toplantı ile geçiştirilen görüşmeler sonucu elde edilen kazanımlar, kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. İktidarın besleyip büyüttüğü işbirlikçi sendika ve konfederasyonlar, sendikal mücadele tarihine kara bir leke sürmüştür" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen, Toplu Sözleşme Sürecini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement