Türk Öğretmenin Medine'de Sır Ölümü - Son Dakika
Güncel

Türk Öğretmenin Medine'de Sır Ölümü

Türk Öğretmenin Medine\'de Sır Ölümü

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi aralanamadı.

20.03.2013 10:09

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi aralanamadı. Samsun'da bir ilkokulda müdür olan baba Mehmet Elevli, Medine'ye giderek oğlunun ölümünün aydınlatılması için çaba sarf ediyor.

Samsun'da Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yaparken öğretmen olan eşi Seyhan Evlevli'nin Suudi Arabistan'ın Medine şehrindeki Medine Uluslararası Türk Okulu'nda öğretmen olarak göreve başlaması üzerine bu şehre giden 2 çocuk babası 32 yaşındaki Yunus Emre Elevli, 16 Şubat 2013 gecesi Zırh Mescidi ile hafızlık Kur'an kursu arasındaki boş alanda ölü olarak bulundu. Yaklaşık 3 yıldır Medine'de yaşayan oğlunun ölüm haberini alan Samsun'da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda müdür olarak görev yapan baba Mehmet Elevli, apar topar Medine'ye gitti. Oğlunu Medine'de toprağa veren baba Mehmet Elevli, oğlunun ölümüyle ilgili bu olayın aydınlanması için seferber oldu. Bir aydır Medine'de kalan baba Mehmet Elevli, ilk önce kalp krizi geçirdiği değerlendiren ancak otopsi raporuna göre yüzde 99 cinayet olma ihtimali üzerinde durulması üzerine Suudi yetkililerinin bu olayı biran önce aydınlığa kavuşturmasını ve oğlunun katil zanlılarının yakalanmasını istedi.

Mehmet Elevli yaptığı açıklamada, "Oğlum eşiyle telefonda konuştuğunda yeni yapılan hafızlık kursunda olduğunu ve yatsı namazını kılıp eve geleceğini söylemiş. Ondan sonra kendisinden haber alınamadı. Suudi polisi, Yunus Emre'nin telefonuna ölümünden sonra gelen 'Yunus Emre intihara zorlandı, öldürüldü. Hoca da kimsenin bu konuda konuşmasını yasakladı' mesajından sonra harekete geçerek olayla ilgili bazı kişileri gözaltına alındı ve tutuklananlar oldu. Ben Yunus Emre'nin öldürüldüğünü düşünmüyordum. Çünkü, kendisi bir karıncayı bile incitmeyecek kadar İhlaslı ve kimseyi üzmeyecek kadar alçak gönüllüydü. Hiç kimseyle takıntısı olmayan, herkesle iyi geçinen kimseydi. Bundan dolayı hiç kimsenin ona zarar vereceği aklıma bile gelmezdi. Ancak, otopsi raporunu bize izah edenler ve çocuğumun ölümünden sonra çekilen fotoğraflarını bana gösterilmesi üzerine oğlumun öldürdüğü kanaati bizde oluştu. Yunus öleli bir ay geçti. Biz Yunus Emre'nin öldürüldüğüne hala inanamıyoruz. Kendisi tanımadığı kişilerle düşüp kalkmazdı. Sürekli beraber olduğu insanlarla oturup kalkardı. Öldüğü gece sürekli beraber olduğu insanlarla beraberdi. Bu konuda umreye gelen ve ölümüyle ilgili bilgisi olanlar Allah için şahitlik yapsınlar ve bu konunun aydınlatılmasına yardımcı olsunlar. Şu anda 8 kişinin içeride olduğunu söyleniliyor. Bunlardan bir kısmı atılan mesaj yüzünden. Suudi polisinin cinayeti aydınlatmak için ellerinden geldiğini yaptıklarına inanıyorum. Onlar bu olayı aydınlatacaklarını söylüyorlar. Biz de Yunus Emre'nin ailesi olarak adaletin tecellisi için suçluların biran önce ortaya çıkarılmasını ve adaletin gerçekleşmesini istiyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Öğretmenin Medine'de Sır Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement