
Uluslararası Özel Şef Aşçılar Yemek Pişirme Federasyonu'nun düzenlediği "Altın Kaşık" yarışmasında, 300 kişi arasında Türk aşçı Orhan Caydan birinci oldu.
Uluslar arası Özel Aşçılar Federasyonunun her yıl düzenlediği "Altın Kaşık' yarışması finalleri 300 aşcının katılımıyla Düsseldorf'ta gerçekleşti. Gerçek mesleği marangozluk olan Adanalı Orhan Caydan finalde jüriden tam not alarak birinci oldu.
Cafe Restorant Caprice'd yapılan finale Federasyon Başkanı Dr. Willi Günther Schmitz, ikinci Başkan Dr. Bernward Major, yönetim kurulu üyesi Eberhard Strohm ve 50 kişilik seçkin davetli grubu katıldı.
Final yarışması öncesi bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Dr. Willi Günther,
'Federasyonun 1972 yılında kurulduğu ve 70 ülkede faliyet gösterdiğini söyleyerek, "Yemek pişirme sanatı, kurulu kültür, sanat ve kültürel tesisler, dostluk ve hayatın uluslararası anlayışı, kişisel iş ilişkilerini işaret eder. Burada karşılıklı saygı ve fikir alış verişi, kültürlerin tanınması ve kaynaşması temel amaçlarımız" dedi.
Orhan Caydan'ın hazırladığı menü (angus etiyle yapılmış mantarlı ve patedesli sığır fileto) jüri tarafından tam not aldı. Yarışmada birinci olan Adanalı 38 yaşındaki Orhan Caydan sertifikasını ve madalyasını Federasyon Başkanı Schmitz'in elinden aldı.
Yarışmanın birincisi Caydan, asıl mesleğinin marangozluk olduğunu belirterek, "Fakat içimdeki bu yemek pişirme isteği beni bu günlere getirdi. Aşçılar genelde 3 yıl meslek eğitimi aldıktan sonra aşcı diploması alırlar. Ama ben yeteneğim sayesinde özel aşcılık federasyonuna kabul edildim. Geçen yıl birinciliği kıl payı kaçırmıştım. Bu sene kazandığım için çok mutluyum. Gelecekte İstanbul Bebek'te veya İstinyepark'ta restoran açmak istiyorum" dedi.
Son Dakika › Güncel › Türk Şef Gururlandırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?