Türkiye'nin Cari Açığının Kapatılmasında Turizmin Etkisi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Cari Açığının Kapatılmasında Turizmin Etkisi

Türkiye\'nin Cari Açığının Kapatılmasında Turizmin Etkisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç.Dr.Ahmet Arı, Türkiye'nin cari açığının kapatılmasında en başta gelir kaleminin turizm olduğunu söyledi.

19.04.2012 14:21

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, Türkiye'nin cari açığının kapatılmasında en başta gelir kaleminin turizm olduğunu söyledi.

Samsun'da "15-22 Nisan Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında Tütün İskelesi'nde kutlama programı düzenlendi. Törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, "Türkiye'nin cari açığının kapatılmasında en başta gelir kalemimiz turizmdir. 2000'li yıllardan buyana baktığımızda turizm alanında yüzde 200'lere varan artışların olduğunu görüyoruz. Bunlar hem turizm gelirlerinde hem de ziyaretçi sayısındadır. Turizmin ülkenin geneline yayılması ve çok çeşitli turizm faaliyetlerin gerçekleştirilmesi artık günümüzde geçerli haldedir" dedi.

Samsun'un turizm potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, "Turizmden daha fazla pay alabilmesi için yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Samsun'da 6 adet turizm gelişme alanı var. Bu alanların daha iyi bir noktaya taşınması özelliklere turizmcilere hazır hale getirilmesi için Turizm Alt Yapı Birliği kurulması çalışmalarımızı başlattık. Samsun tarihi değerleriyle, doğal güzellikleri ile önemli potansiyellere sahip. Samsun'da turizmde hedeflediğimiz Ata Yolu Projemiz var. Bu projemizi de önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Tütün İskelesi'ndeki programda halk oyunları gösterisi sonrası Samsun Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri yöresel giysi defilesi yaptı. Devlet Opera ve Balesi'nin gösterisinin ardından resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye gören öğrencilere ödülleri verildi.

Törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Vali Yardımcıları Haluk Taner Genç, Osman Nuri Çobanoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Geliştirme Başkanı Mahmut Evkuranı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal da hazır bulundu.

Protokol tribününde oturan ve rüzgardan etkilenen protokol mensupları daha sonra açık alanda gösteriyi izledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Cari Açığının Kapatılmasında Turizmin Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement