Ulaştırma Bakanı İran'la Taşımacılıkta Güçlü Hedeflerimiz Var - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Bakanı İran'la Taşımacılıkta Güçlü Hedeflerimiz Var

Ulaştırma Bakanı İran\'la Taşımacılıkta Güçlü Hedeflerimiz Var

Resmi temaslarda bulunmak için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin İran'la taşımacılıkta güçlü hedeflerin olduğunu belirtti.

13.12.2016 15:56

Resmi temaslarda bulunmak için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin İran'la taşımacılıkta güçlü hedeflerin olduğunu belirtti.

İran Yol ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi ile ortak basın toplantısında konuşan Bakan Arslan, "Gerek iki ülkenin yüzyıllara dayanan komşuluğu, dostluğu gerekse coğrafyanın omuzlarımıza yüklediği birlikte hareket etme sorumluluğu var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin iki ülke arasındaki ticaret hacmini 30 milyar dolar düzeyine çıkarmaya yönelik ortaya koydukları hedefe değinen Bakan Arslan, "Bu hedefi gerçekleştirebilmek adına bizde Ulaştırma Bakanlığı, İran'da Yol ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda en önemli aktörler biridir" ifadelerini kullandı.

İkili ilişkileri daha da geliştirmek, bulunduğumuz coğrafyanın hayatını daha da kolaylaştırmak adına çok güzel bir çalışma ortaya koyduklarını söyleyen Bakan Arslan, "Gerek kara yolunda gerek demir yolunda gerek deniz yolunda gerek hava yolunda, bu dört sektörde çok güçlü ilişkiler ve çok güçlü hedeflerimiz var. Buna bağlı olarak da problemlerin çıkması kaçınılmaz; ancak bize düşen bu problemleri çözmek adına birlikte gerekli adımları atmak ve inşallah ülkelerimizin ilişkilerini çok daha yukarıya taşımaktır" diye konuştu.

" Çözüm üretirken üst düzey görüşmeler önemli ancak özellikle bakan yardımcıları seviyesinde de bir araya gelerek ortak önerilerin getirilmesi önemlidir" diyen Bakan Arslan, İran ziyaretinde bu konuda da karar aldıklarını kaydetti.

İranlı Bakan: Birbirimize ihtiyacımız var

Ortak basın toplantısında İranlı Bakan Abbas Ahundi iki ülkenin coğrafi koşullar nedeniyle ulaşım konusunda birbirinin tamamlayıcı olduğunu söyleyerek, "Türkiye, dünyanın doğusuna, Umman Denizi'ne ve Fars Körfezi'ne ulaşmak için İran topraklarını kullanmaya ihtiyacı var. Biz de batıya ve Karadeniz'e ulaşmak için Türkiye topraklarından geçmeye ihtiyacımız var. Bazı alanlarda birbirimizin rakibi olsak da bu gerçeği her zaman göz önünde bulundurarak taşımacılık ve ulaştırma alanında ilişkilerimizi en iyi düzeyde tutmamız gerekir" ifadelerine yer verdi.

İranlı Bakan, karşılıklı olarak İran'ın Türkiye'de ve Türkiye'nin de İran'da bir ulaşım koridoruna sahip olması için demiryolu koridorunun tekrardan gözden geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Bakan Arslan, İran'daki resmi temasları kapsamında İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile de sabah saatlerinde bir araya gelmişti. - Tahran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulaştırma Bakanı İran'la Taşımacılıkta Güçlü Hedeflerimiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement