Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Başladı

Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Başladı

Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları başladı.

19.09.2013 11:46  Güncelleme: 11:47

20 Eylül Cuma gününe kadar sürecek olan etkinliğe 20 ülkeden yazar, şair ve aşıklar katılıyor.

Program ilk olarak yurt dışından ve yurt içinden gelen konukların Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının adından İstiklal Marşı okundu.

Türk dünyasında gelen konuklar ile şairler ve aşıklar kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Türk dünyasını Tarsus'ta buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus adına, Türk kültürü adına çok önemli bir etkinliği devam etmenin gururunu, kıvancını yaşadıklarını söyledi.

Etkinliği ilk gününde 17 Eylül Salı günü saat 19.00'da yöre şairleri ve aşıklarından Bekir İşlek, Mehmet Doğan, Mine Bahçeci, Mustafa Keşli, Sabahattin Özkan, Nihat Mustul, Mustafa İnceoğlu, Murat Arıcı, Ali F. Bilir, Oğuz Oğuz, Mahir Ünat, Berdan Karagöz, Bayram Sandal, Ahmet Erişik, Abdullah Gizlice, Eyyübi- Eyüp Tudil, Osman Taşkaya(Aşık Feymani), Gül Ahmet Yiğit, Mustafa Çıplak (Aşık Devai), Necmettin Eser (Aşık Mahrumi), Postacı İbrahim ve Bahri Şatıroğlu yer alacak.

Programın ikinci günü ise 18 Eylül Çarşamba günü saat 19.00'da Türkiye'den davet edilen aşıklardan Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Muhlis Denizer, Ali Rıza Ezgi, İlkin manya, Ayten Gülçınar, Nurettin Sinan, Nihat Sönmez, Selahattin Kozanoğlu, Rıfat Kurtoğlu ve Taner Öztürkoğlu türkülerini seslendirecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement