Ümit Özdağ'dan Sığınmacı Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ümit Özdağ'dan Sığınmacı Açıklaması

15.06.2026 16:05

Özdağ, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'nin Suriyeli sığınmacıların kalacağını duyurmasına tepki gösterdi.

(ANKARA) - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Nuh Yılmaz'ın, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların Suriye'ye geri yollanmayacağını söylediğini belirterek, "700 bin Suriyeli dönmüş, milyonlarca Suriyeli Türkiye'de kalarak Türkiye-Suriye ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacakmış. Hani savaş bitince döneceklerdi? Yıllarca Türk Milletini savaş bitince dönecekler diye oyalayanlar şimdi kalacak diyorlar. Türk Milleti artık uyanmaz ise tarihinin en karanlık kabuslarından birisini yaşayacak" ifadesini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Nuh Yılmaz'ın 6 Haziran günü yaptığı bir açıklamaya ilişkin videosunu paylaşarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Şam Büyükelçisi 6 Haziran 2026'da çok açık bir şekilde Türkiye'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları ülkelerine geri yollamayacağını açıklamış. ve aşağıda izleyeceğiniz konuşmasında, Suriyelilerin neden Türkiye'de kalması gerektiğini anlatıyor. Büyük bir dikkatle izleyin. 700 bin Suriyeli dönmüş, milyonlarca Suriyeli Türkiye'de kalarak Türkiye-Suriye ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacakmış. Hani savaş bitince döneceklerdi? Yıllarca Türk Milletini 'savaş bitince dönecekler' diye oyalayanlar şimdi 'kalacak' diyorlar. Türk Milleti artık uyanmaz ise tarihinin en karanlık kabuslarından birisini yaşayacak."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ümit Özdağ'dan Sığınmacı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement