Ümit Zileli: "Türkiye, Önce Kullanılacak Sonra Bölünecek" - Son Dakika
Güncel

Ümit Zileli: "Türkiye, Önce Kullanılacak Sonra Bölünecek"

Ümit Zileli: "Türkiye, Önce Kullanılacak Sonra Bölünecek"

Gazeteci ümit Zileli, büyük devletlerin Ortadoğu'da siyasi ve fiziksel yapıyı değiştireceğini belirterek, "Türkiye, önce kullanılacak sonra bölünecek" dedi.

12.05.2013 18:33

Gazeteci ümit Zileli, büyük devletlerin Ortadoğu'da siyasi ve fiziksel yapıyı değiştireceğini belirterek, " Türkiye, önce kullanılacak sonra bölünecek" dedi.

Gazeteci- Yazar Ümit Zileli Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği "Söz Uçar, Yazı Kalır" söyleşisinde Maltepelilerle bir araya geldi. Zileli, Maltepelilerle yaptığı sohbette gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hatay Reyhanlı'da meydana gelen terör olaylarını değerlendiren Gazeteci Zileli,

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'nu eleştirdi. Zileli, ÖSO'nun kimyasal silah kullandığını iddia ederek, şunları söyledi: "Esad kimyasal silah kullanıyor diyerek o aynı Irak'ta yaptıkları gibi o yolu açmaya çalıştılar. Fakat bizzat Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin sözleriyle aslında bunları kullananların Özgür Suriye Ordusu adı verilen çapulcular olduğu gayet net bir şekilde ortaya çıkmışken ve biliyor musunuz ki, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde El Kaide'nin, Müslüman Kardeşler'in şeriat mahkemeleri kurduğu, kurduğu mahkemelerle insanları apar topar yargılayarak en alçakça şekilde öldürdüğü ve de kimyasal silahların bunlar tarafından kullanıldığı ortaya çıktıktan sonra bu proje, bu senaryo doğal olarak yattı. Amerika ve Suriye son zamanlarda Suriye konusunda bir yakınlaşmaya girdiler. Cenevre'de bir barış konferansı toplamaya karar verdiler. Bu, Suriye'ye bakiyemizdir diyenlerin kuyruğuna basmaktır. İşte Reyhanlı'da patlatılan bombalar, bunun engellenmesi üzerine kurgulandı."

Hükümetin, Reyhanlı saldırılarının faillerini kısa sürede tespit ettiği sözlerini değerlendiren Zileli, hükümete yüklendi.

Yapılan açıklamanın üzücü olduğunu belirten Ümit Zileli, "Madem bu insanları 5 dakika içerisinde tespit edecek gücünüz vardı, madem bunları yapabiliyordunuz da neden bombaların patlamasını önleyemediniz. Madem arabayı biliyordun, takip ediyordun. Adama sorarlar. Bu çağda önemli olan failleri bulmak önemli değildir. Bu teknolojik donanımlarla önemli olan olayı önceden engellemektir. Pat bir günde buldular, niye pat diye bir günde engel olamadılar?" dedi.

Ortadoğu'da yaşanan tüm olayların, Amerika'nın daha güçlü bir pozisyona gelmesi için planladığı projeler olduğunu ifade eden Zileli, "Yapılmak istenen Kürtler ile Türkleri İran üzerinde muarip piyon olarak kullanmaktır. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri kaybediyor. ABD 21'inci yüzyılda çok geriledi. Amerika 21'inci yüzyılı süper güç olarak kazanmak istiyorsa İran engel olarak çıkarılıp, Avrasya kapısı olduğu gibi çok uluslu şirketlerin hizmetine açılmak zorundadır.

Bunun önündeki en önemli engel İran ortadan kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Zileli, büyük devletlerin Ortadoğu'da her devleti yeniden şekillendireceğini belirterek, "Türkiye, önce kullanılacak sonra bölünecek" dedi.

Söyleşinin ardından Zileli, okuyucuları için kitaplarını imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ümit Zileli: 'Türkiye, Önce Kullanılacak Sonra Bölünecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement