Unesco Uluslararası Caz Günü - Son Dakika
Güncel

Unesco Uluslararası Caz Günü

Unesco Uluslararası Caz Günü

"Uluslararası Caz Günü"nde, cazın ustaları Aya İrini Müzesi'nde müzik ziyafeti sunacak.

29.04.2013 15:23

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek

"Uluslararası Caz Günü"nde, cazın ustaları Aya İrini Müzesi'nde müzik ziyafeti sunacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından, düzenlenen Uluslararası Caz Günü, bu yıl Bakanlığın da katkılarıyla İstanbul'da kutlanacak.

Müzik direktörlüğünü John Beasley'nin üstlendiği konserde, başta dünyaca ünlü piyanist ve UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock olmak üzere Wayne Shorter, Diane Reeves, Marcus Miller, Al Jarreau, Joss Stone, Terri Lyne Carrington, Hugh Masekela ve daha pek çok müzisyen sahne alacak.

Konser, aynı zamanda live.jazzday.com adresinden yayınlanacak.

Barış, birlik ve diyalog sağlayıcı bir araç olarak cazın gücünü ortaya koymak, gençliğin toplumsal değişimde oynadığı rolü güçlendirmek amacıyla başlatılan etkinlik geçen yıl 1 milyar kişiye ulaşmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek konser öncesi, UNESCO Uluslararası Caz Günü dolayısıyla Çırağan Palace Kempinski'de bir resepsiyon verecek.

Çelik, sanatseverlerle dünyaca ünlü cazcıları bir araya getirecek etkinliğe katkı sağlayan UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile de bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Unesco Uluslararası Caz Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement