Ürdün'deki Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ürdün'deki Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Toplantıya katılanların gelişi Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin konuşması Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın konuşması Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün Kralı 2.

06.01.2018 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Toplantıya katılanların gelişi

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin konuşması

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın konuşması Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya gelen ve sonrasında toplantı düzenleyen Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi, Arap Barış Girişimi için ABD'ye alternatif bir arabulucu arayışını önerdi.

Kudüs konulu Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi toplantısı

Mısır, Ürdün, Filistin, Suudi Arabistan, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yer aldığı Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi'nin başkent Amman'daki toplantısında ABD'nin uluslararası kararlara ters düşen Kudüs kararının etkileriyle mücadele yolları görüşülerek, Filistin- İsrail anlaşmazlığının bitirilmesi için siyasi bir ufuk çizilmesi noktasında çabaların yoğunlaştırılması gerektiği üzerinde anlaşmaya varıldı.

Toplantının ardından, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ortak basın toplantısı düzenledi.

Safedi, bakanlarla yaptıkları görüşmenin bir istişare ve koordinasyon toplantısı olduğunu ve Arap Birliği'nin bu konuyla görevlendirilmesi ile ABD'nin Kudüs'e ilişkin kararının engellenmesinin görüşüldüğünü kaydetti.

"Arap ve İslam dünyası için Kudüs'ün üstünde bir dava yoktur." ifadelerine yer veren Safedi, uluslararası toplumla ortak hareket ederek ABD'nin kararını kabul etmeyeceklerini, taleplerinin başkenti Kudüs olan Filistin devletinin tanınması olacağını vurguladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi'nin Arap Zirvesinin olağanüstü toplanması konusunu görüşmek için tekrar toplanacağını aktardı.

"ABD'ye alternatif bir arabulucu aranması önerildi"

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ise "Komite, Arap Barış Girişimine ABD'ye alternatif bir arabulucu aranmasını önerdi. Ancak şu ana kadar Arap Barış Girişimin sürmesi dışında başka bir adım yok." ifadelerini kullandı.

Ürdün\'deki Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi Toplantısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün'deki Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement