Uşak'ta Artık Hasta Yakınları Koridorlarında Sabahlamayacak - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Artık Hasta Yakınları Koridorlarında Sabahlamayacak

Uşak\'ta Artık Hasta Yakınları Koridorlarında Sabahlamayacak

Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapımına başlanan 'Refakatçi Misafirhanesi' bitirildiğinde, kente gelen hasta refakatçilerinin koridorlarında sabahlamak zorunda kalmayacağı kaydedildi.

28.10.2015 16:21

Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapımına başlanan 'Refakatçi Misafirhanesi' bitirildiğinde, kente gelen hasta refakatçilerinin koridorlarında sabahlamak zorunda kalmayacağı kaydedildi. Uşak Devlet Hastanesi'nde, 'Refakatçi Misafirhanesi' projesi hayata geçti. Bir ay içinde bitirilecek misafirhanelerde, Uşak'a uzak mevkilerden gelen hasta yakınları, yoğun bakım servislerinde hastası olan ve koridorlarda sabahlamak zorunda kalan refakatçileri ücretsiz ağırlayacak.

Refakatçi Misafirhanesi için hastanenin bitişiğindeki İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait arazinde yer alan konteyner binaları değerlendirdiklerini ifade eden Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, "Bölgede bulunan beş konteyner binanın ikisini birisi kadın diğeri erkeklerin kullanacağı 10'ar kişilik misafirhane yapıyoruz. Diğer binaları da Uyku Merkezi, depo ve güvenlik birimi olarak değerlendirilecek. Hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan tadilat çalışmaları bir ayda tamamlanacak. İzmir- Ankara Karayolu üzerinde bulunmamız ve trafik kazaların çok sık gerçekleşmesi nedeniyle hastanemizde bazen aylarca kalan hastalarımız oluyor. Bu hastaların refakatçileri için hastane içinde bekleyecekleri alanlar oluşturduk. Ancak, onların istirahat edebilecekleri, kişisel bakımlarını yapabilecekleri alanları oluşturmak zor. Bu nedenle misafirhane yapımına başladık. Bir ay sonra da hizmete açacağız. Hasta refakatçileri, tedavi süresince sıkıntısız şekilde barınacak bir ortama kavuşacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Artık Hasta Yakınları Koridorlarında Sabahlamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement