Vali Kolat ve Eşi Kazada Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Vali Kolat ve Eşi Kazada Yaralandı

Vali Kolat ve Eşi Kazada Yaralandı

Sivas Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ı taşıyan makam aracı kent merkezi yakınlarında kaza geçirdi.

03.03.2012 21:43  Güncelleme: 11:21

Kayseri'de düzenlenen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(ORAN) toplantısından dönen Sivas Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat'ı taşıyan makam aracı kent merkezi yakınlarında kaza geçirdi. Buzlu yolda kayarak yoldan çıkan ve şarampole devrilen araçta bulunan Vali, eşi ve korumasıyla şoförü hastanede tedavi altına alındı.

Kaza saat 18.30 sıralarında Sivas Kayseri karayolu 8'inci kilomaetre civarında meydana geldi. Kayseri'de düzenlenen ORAN toplantısına katılan Vali Ali Kolat, kente dönüş için 58 001 resmi plakalı makam cipi ile yola çıktı. Mehmet Nadir Acar yönetimindeki cip, Sivas kent merkezine yaklaştığında Sivas Petrol mevkiinde buzlu yolda, kontrolden çıkarak kaydı. Yolda savrularak geri geri kayan araç, sol tarafta yaklaşık 4 metrelik şarampole takla atarak yuvarlanıp yan yattı. Kazayı araç içerisinde bulunan Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, koruma polisi Aydın Demir hafif atlattı. Araçtan yürüyerek çıkan Vali Kolat, eşi ve beraberindekiler ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Tedbir amacıyla kontrolden geçirilen Vali Ali Kolat'ın vücudunda her hangi bir yara bulunmadığı, eşi İlksen Kolat'ın ise yüz kısmında cam kesiği bulunduğu bildirildi. Şoför ve koruma polisinin de iyi durumda olduklar kaydedildi. Haberin duyulması üzerine, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ile, kurum müdürleri ve kentin ileri gelenleri hastaneye akın etti.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Bir süre gözetim altında tutulan Vali Ali Kolat, daha sonra yürüyerek geldiği acil kapısında Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş ile birlikte açıklama yaptı. Durumunun iyi olduğunu belirten Vali Kolat, "500 metrelik mesafede buzlanma vardı. Sol şeride girince kontrolü kaybettik ve ordan takla attık. Bende, hanımefendi de ve arkadaşlarımda bir şey yok. İçlerinde en iyi benim. O sattan beri ayaktayım. Herkese teşekkür ederim. Her hangi bir problem yok." diye konuştu. CÜ Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş da korkulacak bir şey olmadığını belirterek, "Ne sayın Valimizde, he hamınefendide kırık ve benzeri bir şey yok. Sadece tedbir amaçlı kontroller yapılacak." dedi. Valinin bir gün tedbir amacı ile hastanede tutulacak olan eşi İlksen Kolat'ın yanında geceyi hastanede geçireceği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Kolat ve Eşi Kazada Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement