Vali Tepe: Adım Adım Yaklaşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Vali Tepe: Adım Adım Yaklaşıyoruz

Vali Tepe: Adım Adım Yaklaşıyoruz

Geçen Pazar günü saat 14.30'da kaybolan ve daha sonra bir tabyada ölü olarak bulunan Mert Aydın ile ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Eyüp Tepe, bu tür olayın Kars'ta daha önceden yaşanmadığı için halk arasında infiale sebebiyet verdiğini söyledi.

12.04.2014 01:08

Geçen Pazar günü saat 14.30'da kaybolan ve daha sonra bir tabyada ölü olarak bulunan Mert Aydın ile ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Eyüp Tepe, bu tür olayın Kars'ta daha önceden yaşanmadığı için halk arasında infiale sebebiyet verdiğini söyledi. Otopsi raporlarının açıklanması ile bu tepkinin kat kat arttığını kaydeden Tepe, "Böyle canice bir olaya herkesin tepki duyması son derece normal. Ancak bu tepkiler belli bir aşamasından sonra ister istemez sağduyunun da kaybolmasına, bu olayı çözmekle görevli olan emniyet kuvvetlerimizin sükunetle çalışması gerekmesine rağmen enerjilerinin önemli bölümünü bu toplanan kalabalıkların hem korunması hem de bir zarar vermemesi gibi bir durumla karşı kalmaya başladık. Sonuç itibariyle bugünden itibaren bir sükunet hakim, Kars'ımızda şuanda herkes bir bekleyişte. Bizde sizler aracılığıyla hem Karslı hemşehrilerimize hem bu konuyu takip eden bütün vatandaşlarımıza güzel mutlu haberler vermek istiyoruz' dedi.

Bir gazetecinin, 'Soruşturma ne aşama" sorusuna Vali Tepe, "Maalesef mücadele ettiğimiz konulardan bir tanesi de budur. Böyle zamanlarda gerçek olmayan birçok bilgi yayılıyor. İşte başka bir çocuğun kaçırıldığı iddiaları önce gündeme geldi. İnsanların bu konudan rahatsız oldukları için çocuklarını okula göndermedikleri gibi haberler mutlaka bireysel manada olanlar vardır. Ama bir genellik arz etmiyor. Böyle bir şey yok. Yani biz bu konuyla ilgili olabildiğince hem halkımıza hem basına açık olmaya çalışıyoruz. Elde ettiğimiz her konuyu kendimize yani açık yönetim tarzımız gereğince ifade etmeyi söylüyoruz. Bu konuyla alakalı mutlaka belli gelişmelere var. Ama bu gelişmelerin şu aşamada paylaşılması çok sağlıklı değil. Bu gelişmeleri inşallah bizler belli bir sonuca ulaştırdıktan sonra adli makamların da bu konuyla ilgili neticelendikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Ben sadece şuanda sükünet tavsiye ediyorum. Bu netice alındıktan sonra bugün olmasa yarın ama yakın bir zamanda neticeyi aldığımız zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Elbette gelişmeler var. Gelişmeleri zamanı gelince sizlere aktaracağız?? diye konuştu.

Vali Eyüp Tepe, "İl dışından takviye ekipler gelmiş. Bunların çalışmaları ne aşamada??? sorusuna ise, "Polisimiz var ama bunun dışında takviye de aldık. Ankara'dan bunu konularda uzmanlaşmış ekipleri davet ettik. Bir kısmı mobeselerin üzerinden çalışıyor. Bir cinayet ile alakalı hususlarla ilgili çalışıyor. Arkadaşlarımızla berber tam bir ekip ruhuyla çalışıyorlar. Belki de böyle bir konuyla alakalı umulandan daha yakın zamanda sonuca ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Şöyle bir atmosferde bir bayram ya da kutlama yapabilecek durumda değildik. Dünde öyle ifade ettiğim gibi biz bayramımızı o güne erteledik. Henüz daha o aşamaya gelmedik. Beli kriterler doneler netleştikten sonra o aşamaya gelmesi, hassasiyetin farkındasınız. Yani belli bir kişiyi biz böyle bir ifade için almaya geldiğimiz zaman düşünün durumu. Dolayısıyla bizim beli bir konuda somut neticeye ulaşmadan böyle bir aşamaya gelmemiz doğru olmaz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Tepe: Adım Adım Yaklaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement