Van'da Durdurulan Araçta, 1. Dünya Savaşı Sonunda Üretilen Tüfek Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Van'da Durdurulan Araçta, 1. Dünya Savaşı Sonunda Üretilen Tüfek Bulundu

Van\'da Durdurulan Araçta, 1. Dünya Savaşı Sonunda Üretilen Tüfek Bulundu
10.11.2015 14:34  Güncelleme: 17:04

Van'ın merkez Tuşba ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin durdurduğu otomobilde, 1'inci Dünya Savaşı sonunda üretilen 'PM 12S' hafif makineli tüfek bulundu.

Van'ın merkez Tuşba ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri durdurduğu otomobilde 1'inci Dünya Savaşı sonunda üretilen 'PM 12S' hafif makineli tüfek ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

OTOMOBİLDE TÜFEK BULUNDU

Tuşba ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yol arama çalışmaları sırasında şüphe üzerine bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada sürücü M.S.G.'nin üzerinde çok sayıda sim kart ve bıçak bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine bomba imha uzmanlarınca otomobilde detaylı arama yapıldı. Eğitimli köpeklerin de kullanıldığı aramada, aracın arka kısmına gizlenmiş, poşet içerisinde beze sarılı hafif makineli tüfek ve bu silaha ait fişek bulundu.

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NIN SONUNDA ÜRETİLDİ

Tüfeğin, 1'inci Dünya Savaşı sonunda üretilen ve Avrupa'daki bazı ülkelerde güvenlik birimlerince de kullanıldığı belirlenen 'PM 12S hafif makineli tüfek' olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan sürücü M.S.G. ile K.G., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Durdurulan Araçta, 1. Dünya Savaşı Sonunda Üretilen Tüfek Bulundu - Son Dakika


Advertisement