Van'da Polis Ve Askerlere Karanfil - Son Dakika
Güncel

Van'da Polis Ve Askerlere Karanfil

Van\'da Polis Ve Askerlere Karanfil

Van'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) itfaiye meydanında miting düzenledi.

01.05.2013 16:06  Güncelleme: 16:16

Van'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) itfaiye meydanında miting düzenledi.

Mitinge katılmak üzere birçok farklı sendika ve dernekten yaklaşık 1500 kişi Cumhuriyet caddesi üzerinde toplanarak yürüyüşe geçti. Mitingin tertip komitesi üyeleri, yürüyüş boyunca ellerindeki karanfilleri polis, askerler ve vatandaşlara verdi.

En ilginç görüntü ise 7 yaşındaki Taylan Tunç'un çiçek verdiği polislerden telsizi ve şapkasını alması oldu. Yürüyüşün yapıldığı geçiş güzergahındaki polislerin ellerinde silah olmaması da dikkat çekti. Yürüyüş sırasında hamal arabasıyla yük taşıyan 24 yaşındaki Soner Göl ise, bayramdan haberi olduğunu ancak ekmek parası için bu günüde çalışarak geçirmek zorunda olduğunu söyledi.

Mitingin yapılacağı alana vatandaşlar aranarak alındı. Miting sözde demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Miting alanında bulunan Anti Kapitalist Müslümanlar Derneği üyelerinin açtığı "Allah, Ekmek, Özgürlük","Abdestli Kapitalizme Hayır" yazılı pankartlar ile BDP ve Che Guevara'nın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ilginç görüntü oluşturdu.

Yapılan konuşmaların ardından, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul'un "Tüm işçilerimizin 1 Mayıs işçi bayramını kutlar, sağlık mutluluk ve huzur dolu bayramlar dileriz"mesajı okundu. Mitingte vatandaşlar yerel müzik gruplarının şarkıları eşliğinde halay çekip gönüllerince eğlendi.

HAKKARİ'DE İSTANBUL'DAKİ MÜDAHALEYE PROTESTO

Hakkari'de de Emek ve Demokrasi Platformu tarafından tertiplenen miting Şehir Stadı'nda yapıldı. Mitinge aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, STK temsilcilerini de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Mitingde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının geçmiş yıllara nazaran çok anlamlı ve farklı olduğunu belirterek, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart Nevruzu'nda okunan mesajının barış sürecinin oluşmasına vesile olduğunu söyledi. Canan, silahların susmasının ardından taleplerin meydanlarda dile getirilmesi gerektiğini belirterek barışa sahip çıkılmasını istedi. BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise polisin Taksim'de yaptığı müdahaleyi eleştirdi. Mitinge katılanlar da polisin müdahalesini protesto etmek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Miting yerel sanatçıların konserleriyl eson buldu.

BİTLİS'TE KAVURMA PİLAV DAĞITILDI

Bitlis'te Hak-İş ile Bem-Bir-Sen tarafından organize edilen kutlamalar İtfaiye Müdürlüğü önünde yapıldı. Kutlamalara Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'ın da aralarında olduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Halaylarla başlayan kutlamalarda konuşan Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, işçini hakkının alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini belirterek, belediye olarak bunu yaptıklarını söyledi. Başarılı 3 belediye çalışanına çeşitli hediyeler veren Başkan Alaydın, kutlamalara katılanlara kavurma pilav ikram etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Polis Ve Askerlere Karanfil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement