Vans Kaykay Koleksiyonu İlham Veriyor - Son Dakika
Güncel

Vans Kaykay Koleksiyonu İlham Veriyor

Vans Kaykay Koleksiyonu İlham Veriyor

Vans, 2012 Sonbahar/Kış Koleksiyonu için birbirinden özel modeller sunuyor.

11.10.2012 14:16

Vans 2012 Sonbahar/Kış Kolekasiyonu'nda, John Cardiel, Steve Caballero, Tony Alva, Jeff Grosso, Dustin Dollin, Geoff Rowley, Anthony Van Engelen and Tony Trujillo gibi kaykaycıların da sayılabileceği, markaya ilham veren isimlere ve geçmişine gönderme yapıyor; klasik Vans modellerini yenilikçi ve modern bir bakışla tekrar sunuyor.

2012 sezonu ile koleksiyona yeni eklenen AV Native American Low modeli, Anthony Van Engelen için hazırlanan ve 80'li yılların çok sevilen yüksek bilekli Vans tarzını yansıtan yepyeni bir model olarak öne çıkıyor. Anthony Van Engelen'in popüler AV SK8-Low modeline getirilen yepyeni bir yorum olan AV Native American Low Özel Spitfire modeli ve dört ayrı renk seçeneğiyle sunuluyor. Özel tabanı ve koku giderici iç yüzeyi ile kaykay sporu için ideal bir model oluşturuyor. Tüm bu modellerin yanında, Vans'in efsanevi kaykay takımının tavsiyeleri ile geliştirilen Lindero serideki en dikkat çeken yeni model olarak ön plana çıkıyor.

20. yaşını kutlayan Vans Half Cab gururla sunar...

45 yıllık geçmişi ile kaykay sporunun bir numaralı markası haline gelen Vans, tarihindeki en eski modelin 20. yaşını kutluyor. Başlangıçta Vans'in ünlü modeli Vans Caballero'dan yola çıkılarak tasarlanmış olan Half Cab, yeni kuşak kaykaycıların talepleri üzerine 80'li yıllardan bu yana sürekli geliştirilerek yenileniyor.

Steve Caballero tarafından tasarlanan Half Cab modeli 92 Koleksiyonu ile birlikte bilek seviyesinden aşağıda olacak şekilde tasarlanmaya başlıyor. Bunun sebebini ise "1991 yılına geldiğimizde fark ettim ki herkes tasarladığım ayakkabıyı bileklerinden kesilmiş bir şekilde giymeyi seçiyor." olarak özetliyor Caballero. O günden bu yana hem takipçileri için vazgeçilmez bir model haline gelen hem de başka markalar için ilham kaynağı olan Half Cab, Vans'in ikonlaşmış bir ayakkabısı olarak tarihte yer ediyor.

Modelin 20. yılını özel ve sınırlı sayıda üretilmiş bir koleksiyonla kutlayan Vans, sene boyunca her ay Half Cab ayakkabılarını farklı bir tasarım ve renkle piyasaya sunuyor. Ocak 2012'de kutlamalarına başlayan Vans, bu özel ayakkabılardan sadece 20'şer adet dağıtıyor. Önümüzdeki kış aylarında da devam edecek kutlamalara ünlü sanatçıların yanı sıra Caballero'nun kendisi de özel bir çalışmayla katılacak.

Vans Half Cab modelinin 20. yıldönümünü, ünlü sanatçılar ile birlikte gerçekleştirdiği ortak projelerle kutluyor. Vans'in bir araya geldiği sanatçılar arasında Mofo, Dirty Donny, Cab ve Taka Hayashi gibi isimler yer alıyor.

Vans kaykay ayakkabıları yine çok farklı...

Vans x Spitfire modeli Vans'in Spitfire ile ortak imza attığı son projesi olan üç yeni ayakkabı modelinin yanı sıra dünya çapında düzenlenen Create & Destroy adlı video yarışmasını da kapsıyor.

Rowley [SPV] modeli Geoff Rowley ile ortak hazırlanan Rowley [SPV] Vans'in hafif ve işlevsel modelleri arasında yerini alıyor. Vans'in bu koleksiyonunda tabanı daha da inceltip, adımları sağlamlaştıran Rowley tırtıklı yüzeyi geliştirerek, var olan kaykay ayakkabıları içerisindeki en hafif ve en dayanıklı ayakkabıyı olma özelliğini elinde tutuyor. Özel tabanı ile minimum ağırlık, maksimum temas sağlayan Rowley [SPV], bu sezonda altı farklı renk seçeneğiyle kendine yer ediniyor.

Tony Alva ile gerçekleştirilen sekizinci ortak çalışmada TNT 5, beş ayrı renk seçeneğiyle bu sezondaki yerini alıyor. Vans'in klasikleşmiş Old Skool modelinden izler taşıyan bu modelde yumuşak iç taban sayesinde sağlanan destekle daha rahat hareket imkanı yaratılıyor.

Bilek kısımlarında sağlanan ek destek ile TNT 5, TNT 5 Mid olarak yeniden karşımıza çıkıyor. Özel Pro Skate Vulc tabanı sayesinde hem rahat hareket imkanı hem de sağlam adımlar sağlıyor. İki farklı renk seçeneğinin yanı sıra özel Spitfire modellerinde siyah ve altın renkleriyle TNT 5 Mid bu sezonda dikkat çekiyor.

Vans kaykay takımından ilham alan modeller...

Yenilikçi tasarımı ve sağlam taban yüzeyiyle Stage 4, adını dört farklı aşamadan geçirilerek dayanıklılığının test edilmesinden alıyor. Gilbert Crockett, Chima Ferguson, Andrew Allen ve Chris Pfanner gibi sporcuların katkılarıyla geliştirilen Stage 4 modeline ayrıca bu sezon farklı çorap tasarımları da eşlik ediyor. Yine farklı sporcular eşliğinde hazırlanan bu çoraplar topuk kısmında büyük bir rahatlık sağladığı gibi yüksek bilekli modeller için de son derece elverişli oluyor. Üç farklı renk seçeneğinin yanı sıra kısa ve yüksek bilekli olmak üzere Stage 4 bu sezon değişik tasarımları ile yeni sezondaki yerini alıyor.

Vans'in klasikleşmiş modellerinden Chukka'dan esinlenilerek yaratılan Pacquard, üst yüzey tasarımıyla şıklığı ve işlevselliği kombine ediyor. Dört harika renkte sunulan Pacquard, rahat tabanıyla kaykay sporu için vazgeçilmez bir seçenek sunuyor.

Tarihe geçen bir marka olmasında Vans'e eşlik eden Type II modeli yeni alçak kesimiyle daha sağlam bir tutuş sağlıyor. Modern tasarımı ve ince kesimiyle Type II, bir klasiğe dair düşünülebilecek tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Type II bu sezon sekiz ayrı renk seçeneği ile sunuluyor.

Vans'in en çok satan modellerinden Chukka Low, on bir ayrı renk seçeneğiyle bu kış geri dönüyor. Bir klasik haline gelmiş olan Chukka Boot modelinden esinlenilerek yaratılan Chukka Low, yumuşak tabanı ve sağlam alt yüzeyiyle adımlarınızı sağlamlaştırıyor

En çok tercih edilen Vans ayakkabılarının işlevsel özelliklerinden yola çıkarak profesyonel kaykay takımı için en ideal ayakkabıyı yaratmak fikrinden yola çıkan Pro Classics serisi bu kış için Era Pro, Half Cab Pro ve Slip-on Pro modelleri ile sezona merhaba diyor. Klasik modellerin yanı sıra yumuşak iç tabanı ve çorap seçenekleri ile geliştirilen Duracap, işlevselliği ve rahatlığı daha da ileriye taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vans Kaykay Koleksiyonu İlham Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement