Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çetin'den Sanayi ve Taksici Esnafına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çetin'den Sanayi ve Taksici Esnafına Ziyaret

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çetin\'den Sanayi ve Taksici Esnafına Ziyaret

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, sanayi sitesi esnafını ve taksici esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

30.03.2018 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, sanayi sitesi esnafını ve taksici esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş ve belediye kurum amirleri ile birlikte sanayi merkezinde bulunan esnaf ve taksi duraklarına birer ziyaret gerçekleştirerek esnafların sorunlarını dinledi. Kaymakam Çetin, sitenin daha rahat hizmet verebilmesi için geçen yaz ayında yollarını imece usulü ile sıcak asfaltla asfaltladıklarını ifade ederek, "İlçemizde bu yıl inşaatı tamamlanan sanayi sitesindeki iş yeri sahiplerinin artık çarşı merkezinde çalışma yapamayacaklarını kendilerine tebliğ etmiştik. Bazı esnaflarımız hala gelmemişlerdir. Onları da uyararak sanayi sitesine gelmelerini saylayacağız. Burada yaptığımız incelemede, iş yerlerinin önü halen stabilize olduğundan dolayı esnaflarımız kendi işlerinde zorlanmaktadırlar. Bu nedenle de kendileri ve sanayi sitesi başkanımızla yaptığımız görüşme sonrasında yaklaşık 400 metre alanın imece usulü ile esnaf devlet el ele birlikte işyerlerinin önünü parke taşı ile inşa edeceğiz. Esnaflarımızda imece usulü ile belediyemize katkıda bulunacaklar" dedi.

"Taksi durakları yeniden dizayn edilecek"

Kaymakam Çetin, daha sonra taksi duraklarını tek tek gezerek taksici esnafıyla bir araya geldi. Sorun ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde çalışmalar yapacağını söyleyen Kaymakam Çetin, ilçedeki ticari taksicilik yapan esnaflar ile bir araya geldiklerini ve onların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Belediyeden yer kiraladıkları için kendilerinin kalacak yerlerinin yetersiz olduklarını kendilerine bildirdiklerini ifade eden Kaymakam Çetin, "İlçemizde ticari taksicilik olarak faaliyette bulunan taksici esnaflarımızın barınmaları ve kendi müşterilerine daha rahat bir ortam sağlaya bilmeleri için onlara 15 metre karelik ahşaptan ve ilçemize yakışır bir estetik görünümlü durak kulübelerini yapacağız. Taksici esnaflarımız mağduriyet yaşamaması için her türlü imkanı belediye olarak kendilerine sağlayacağız. Kısa bir süre içerisinde bu hizmete başlayacağız. Belediye olarak taksicisi esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız korsan taksiciler hakkında da mağdurdurlar. Bu konunun da üzerine gideceğiz. Bu işyerlerinin şimdiden kendilerine hayırlı olsun" dedi.

Sanayi ve taksici esnaflarının Kaymakam Çetin'in kendilerine yapmış oldukları ziyaretten menün kaldıklarını dile getirdiler. Kaymakam Çetin, taksici esnafı ile görüştükten sonra bir fırında da incelmelerde bulundu. Fırının hijyen olması ile birlikte iş yeri sahibine teşekkür belgesi vereceklerini söyledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çetin'den Sanayi ve Taksici Esnafına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement