Venezuela Lideri Hugo Chavez Ankara'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Venezuela Lideri Hugo Chavez Ankara'da Anıldı

Venezuela Lideri Hugo Chavez Ankara\'da Anıldı

"Sınırın Güneyinde" filminin gösterimi, seçimlere gidilen Hugo Chavez'in ülkesi Venezuela'da yaşananları gözler önüne serdi.

13.04.2013 12:34  Güncelleme: 12:45

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Sınırın Güneyinde" filminin gösterimi, ölümünün ardından seçimlere gidilen Hugo Chavez'in ülkesi Venezuela'da yaşananları gözler önüne serdi.

Venezuela seçimlerine gözlemci olarak davet edilen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın katılamadığı geceye Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, sivil toplum temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gragoria Bracho Reyes, gösterim öncesi Türkçe olarak yaptığı konuşmada, "Komutan Chavez'in kazandığı başarılar hakkında bütün gün konuşabilirim ancak sizleri Oliver Stone'un bu güzel filmini izlemeye davet etmiş olduğumuz için bu kazanımlardan sadece ikisini hatırlatmak isterim. İlki, ezilen bir halkın itibarını yeniden kazanmasıdır. Tüm siyaset hayatı ve tarihi boyunca dışlanmış bir obje olan halk, aktif bir özne haline gelmiştir. İkincisi, tarihimiz boyunca hiçbir liderin başaramadığı Latin Amerika ve Karayipler birlikteliğini sağlamasıdır. Halklarımıza anti-emperyalist düşünceyi aşılamıştır. Sevgili yoldaşlarım, Chavez ölmedi, Chavez yaşıyor, mücadele devam ediyor" dedi.

Büyükelçinin konuşmasının ardından Oliver Stone'un Tarık Ali ile birlikte hazırladığı "Sınırın Güneyinde" filminin gösterimine geçildi. Filmin ardından geçilen kokteylde konuklarıyla tek tek ilgilenen Büyükelçi Reyes, Chavez'in konuşmaları ve Bolivarcı Venezuela Anayasası'nı içeren kitapları imzaladı.

Senaryosunu Tarık Ali ve Oliver Stone'un birlikte yazdığı ve yönetmenliğini Oliver Stone'un yaptığı 2009 yapımı belgesel, Venezuela ve Güney Amerika'daki solcu liderleri konu alıyor. Stone'un 2007 yılında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias ile yaptığı röportaj sonucu ana fikri ortaya çıkan belgeselde, Bolivya Başkanı Evo Morales, Arjantin Başkanı Cristina Kirchner, Ekvador Başkanı Rafael Correa, Küba Başkanı Raul Castro, Paraguay Başkanı Fernando Lugo ve Brezilya Başkanı Lula de Silva ile yapılan röportajlar da yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Uluslararası Para Fonu aracılığıyla yürüttüğü serbest piyasa politikalarının Latin Amerika ülkelerinde yol açtığı ekonomik eşitsizliklerin irdelendiği belgeselde, ABD politikalarının özellikle medya yoluyla diğer ülke politikalarını nasıl etkilediği de gözler önüne seriliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Venezuela Lideri Hugo Chavez Ankara'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement