Yaalon 27 Ekim seçimleri öncesi muhalefete Netanyahu hükümetini devirme çağrısı yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaalon 27 Ekim seçimleri öncesi muhalefete Netanyahu hükümetini devirme çağrısı yaptı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Moşe Yaalon, eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak X'ten muhalefet liderlerine seslendi; Netanyahu hükümetini devirmek için ortak hareket etmeye çağırdı. Paylaşımında devletin geleceğinin 27 Ekim'de yapılması planlanan seçimlerde tehlikede olduğunu ifade etti.

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Moşe Yaalon, muhalefet partilerine, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetini devirmek için safları birleştirme çağrısında bulundu.

Yaalon, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Şimdi muhalefet liderlerine devletin geleceğinin yaklaşan seçimlerde tehlikede olduğunu hatırlatmanın zamanı." ifadesini kullandı.

Muhalefet liderlerine seslenen Yaalon, şöyle devam etti:

"Yalan, ihmal ve ihanet hükümetini, dindar Hristiyanların, askerlik hizmetinden kaçanların ve yolsuzluk yapanların hükümetini devirmek için birlikte çalışın. Bütün bunlar devleti yıkımdan kurtarmak için."

Yaalon, 16 Eylül'de de Netanyahu hükümetine benzer eleştiriler yöneltmiş, Likud Partisi'nin Arap partilerinin seçimlere katılımını engellemeye yönelik girişimi üzerinden hükümeti "ihmal, ihanet ve yalanla" suçlamıştı.

İsrail'de genel seçimlerin 27 Ekim'de yapılması planlanıyor. Seçimler, Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırıların başlaması ve bölgede peş peşe yaşanan savaşlardan sonra halkın ilk kez sandık başına gideceği genel seçim olacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement