Hemşin ilçesinde 16 gün önce yaralı olarak bulunan yavru ayı, tedavisinin ardından Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayvanlarını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardımcısı Cüney Aloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hemşin'deki ormanlık alanda 21 Mayıs'ta vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayının, sağ arka ayağında zedelenme tespit ettiklerini ve tedavisine başladıklarını anımsattı.
Aloğlu, 2.5 aylık ayı yavrusunun ilk tedavisinin tamamlandığını ifade ederek, "Gerekli yasal sorumluluklarımızı yerine getirdik. Yavru ayıyı, doğaya adapte olabilmesi ve yaban hayatıyla mücadele gücünü kazanabilmesi için Celal Acar Yaban Hayvanlarını Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderiyoruz. Yaban hayatının bir parçası olan 2.5 aylık ayı yavrusunun tedavisi ve rehabilitasyonu sürecinde çok kişinin emeği geçti. Doğaya duyarlı herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yavru ayı, özel kafesine konularak rehabilitasyon merkezine gönderildi. - Rize
Son Dakika › Güncel › Yaralı Ayı Yavrusu Rehabilitasyon Merkezinde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?