Yaralı Baykuşa Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Baykuşa Sahip Çıktı

Yaralı Baykuşa Sahip Çıktı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir vatandaş, avcıların vurduğu yaralı baykuşa sahip çıktı.

21.12.2016 11:04

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir vatandaş, avcıların vurduğu yaralı baykuşa sahip çıktı.

Ayazlı Mahallesi'nde hayvanlarını otlatan İlker Azgan, fındık bahçesinde yerde yaralı baykuş olduğunu fark etti. Azgan, kanadından ve ayağından yaralı olan baykuşu alarak evine getirdi. Kendi imkanlarıyla yaralı baykuşu iyileştirmeye çalışan Azgan, tam olarak iyileştiğinde kuşu tekrar doğaya salacağını söyledi.

Yaralı baykuşa Tarçın ismini verdiğini belirten İlker Azgan, "Koyunlarımı almaya gidiyordum, bir anda bahçede hareketsizce yerde yatan bir şey gördüm. Yanına yaklaştım ve baykuş olduğunu fark ettim. Eve getirdim sonra kuşu beslemeye başladım. Yaşamaz diye ilk önce veterinere götürmedim. 4 gün geçti ve şimdi tam anlamıyla yaralarına baktırmak için veterinere götürmeyi planlıyorum" dedi.

Baykuşun iyileşmesini çok istediğini belirten Ahmet Ali Azgan ise, "Yaşaması için ailece seferber olduk ve elimizden geldiği kadar her şeyi yapacağız. Beslemeye devam ediyoruz. Kanadı ve ayağı iyileştiğinde doğa ile buluşturmayı istiyoruz" diye konuştu.

Serdar Akyüz isimli vatandaş ise, "Nesli tükenmekte olan hayvanlardan avcıların uzak durmasını istiyorum. Doğal dengeyi bozmasınlar" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Baykuşa Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement