Yavuzselim Olayları Sanıklarının 272 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor - Son Dakika
Güncel

Yavuzselim Olayları Sanıklarının 272 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Yavuzselim Olayları Sanıklarının 272 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Bursa'da geçen sene Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan ve bir kişinin ölümüyle neticelenen olaylarla alakalı haklarında dava açılan toplam 34 sanığın davası karara kaldı.

26.08.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da geçen sene Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan ve bir kişinin ölümüyle neticelenen olaylarla alakalı haklarında dava açılan toplam 34 sanığın davası karara kaldı. Mütalaasını veren savcı, aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu sanıkların toplam 272 yıla kadar hapsini talep etti.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından kurulan Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma ve terör örgütü adına suç işleme" suçlarından 5 ila 23 yıl arasında hapisleri talep edilen toplam 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sanık avukatları Mustafa Yağcı ile Mustafa Aydın'ın katıldığı duruşmada savcı mütalaasını verdi. Savcı, aralarında BDP İl teşkilatı yöneticileri Ayla Yıldırım, Halit Bozbey, Mehmet Dilek ve Nuri Baygındır'ın da bulunduğu 34 tutuksuz sanık hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5'er yıla kadar, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçundan ise 3'er yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, sanıkların ayrıca "terör örgütüne üye olmak" suçundan beraatlerine karar verilmesini istedi. Taraflara son savunmaları için mühlet veren mahkeme duruşmayı karar için erteledi.

Bilindiği gibi geçen yıl ekim ayında merkez Yıldırım ilçesindeki Ulus Mahallesi'nde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için yürüyüş yapmak isteyen BDP'li grup ile karşıt görüştekiler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 31 yaşındaki İlker Kaya başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. 9 kişinin yaralandığı, 58 ev, işyeri ve otomobilin zarar gördüğü olaylarda, 2 yağma ve 2 de memura mukavemet olayı gerçekleştiği iddia edildi. 4 gün süren olaylar bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve jandarma ekipleri tarafından önlendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yavuzselim Olayları Sanıklarının 272 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement