Yeni Dünya Vakfı Mezunlar Gecesi Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Yeni Dünya Vakfı Mezunlar Gecesi Düzenledi

Yeni Dünya Vakfı Mezunlar Gecesi Düzenledi

Bursiyer öğrenciler, Ankara'da düzenlenen kutlama yemeğinde bir araya geldi.

19.05.2012 15:21

Yeni Dünya Vakfı'ndan burs alarak yükseköğrenimlerini tamamlayan bursiyer öğrenciler, Ankara'da düzenlenen kutlama yemeğinde bir araya geldi. Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, yemeğe katılan vakıf gönüllülerine "katkı" çağrısında bulunurken, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Göksu, "Sizler de bu ve benzeri vakıflardan aldığınız hizmet heyecanını mutlaka hayata geçirmeye çalışınız. İnşallah vakfımız bundan sonraki hayatınızda da size yardımcı olacak, ellerinizden tutacaktır. Sizler artık Yeni Dünya Vakfı'nın birer ferdi oldunuz. Bu aile daha da büyüyecek ve büyüdükçe daha önemli hizmetlere hep beraber imza atacağız" dedi.

Ankara Keçiören'de bulunan Ankara Evi'nde gerçekleşen yemeğe, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile çok sayıda milletvekili, iş adamı, bürokrat ve öğrenci katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mezun öğrenciler adına konuşmalar yapıldı. Öğrencileri temsilen konuşan Büşra Kazan, vakıf yönetimine teşekkür ederken Salih Taşdemir, öğrenim hayatı boyunca vakıftan aldığı maddi ve manevi destek üzerinde durdu. Salih Taşdemir, "Ben ODTÜ'den mezun oluyorum. Üniversite belli bir konuda bana eğitim verdi ancak vakıf bana çok daha farklı, hayata dair çok daha önemli, kişiliğimi derinden etkileyen başka şeyler öğretti, bana fark bir pencere açtı. Ben üniversiteden mezun oluyorum ancak vakıf öğrenciliğim devam edecek" şeklinde konuştu.

Şiir dinletisi mest etti

Keçiören Belediye Başkanı ile vakıf gönüllüsü milletvekillerini de birer selamlama ve teşekkür konuşması yaptılar. Programdaki şiir dinletisi herkesi mest etti. YDV'nin geçtiğimiz ay düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Okuma Yarışmasında "Kocakarı ile Ömer" şiiriyle birinci seçilen Oğuzhan Ercan, aynı şiiri tekrar okudu. Büyük beğeni toplayan şiir dinletisinden sonra öğrencilere başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Göksu'dan önemli mesajlar

Yemekte konuşan Vakıf Başkanı Mahmut Göksu ise, hem vakıf gönüllülerine hem de öğrencilere yönelik önemli mesajlar verdi. Vakıf kültürünün kültürel tarihimizdeki önemi üzerinde duran Göksu, şunları söyledi:

"Herkesten elini taşın altına koymalarını istiyoruz. Vakıf faaliyetlerine destek bekliyoruz. Kim hayırlı bir hizmet yapıyorsa, kim taş üstüne taş koyuyorsa müteşekkiriz ve katkı veriyoruz. Biz bütün hizmet eden vakıf ve diğer kuruluşları kardeş kuruluş sayıyoruz. Yeter ki bu hizmet yarışında bir değil, birden çok vakıf ve kuruluş olsun. Geçmişte gençlerimize çok faaliyetler yaptık. Yaz kampları, değişik eğitim programları, kültürel faaliyetler yaptık" diyen Mahmut Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu yaz döneminde de inşallah yeni faaliyetlerimiz olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor, Erciyes'te yurdun çeşitli illerinde, üniversitelerinde okuyan öğrencilerimizi bir araya getireceğiz. Yurt dışı faaliyetlerimiz var. Tabi diğer kültürel faaliyetlerimiz de var. Gençlerimizin bu faaliyetleri, onları sosyal ve eğitsel olarak, toplumla daha iyi entegre olmuş sosyal bir insan olarak okullarından mezun olmalarının alt yapısını oluşturacaktır."

Öğrencilere hayat dersi

Mezun öğrencilere yönelik mesajlar veren Mahmut Göksu, sosyal hayatta başarının sadece diploma ile elde edilemeyeceğini vurguladı. Göksu, şöyle konuştu: "Sadece diploma ya da okuldan aldığınız belge, başarınız için yetmez. Birtakım donanımlarınız olması lazım.

Toplumla daha çok bütünleşmeniz lazım. İşte bu tür faaliyetler gelecekte size bu anlamda büyük katkı verecektir. Sevgili gençler, Vakıf kültürüne sahip çıkınız. Ben İlim Yayma Cemiyetinin yurtlarında okudum. Oradan burs aldım. O gün bana burs veren, o hizmetleri sunan büyüklerimi şükranla yad ediyorum. Onlardan aldığım heyecanı şimdi burada sunuyorum. Sizler de bu ve benzeri vakıflardan aldığınız hizmet heyecanını mutlaka hayata geçirmeye çalışınız. İnşallah vakfımız bundan sonraki hayatınızda da size yardımcı olacak, ellerinizden tutacaktır. Sizler artık Yeni Dünya Vakfı'nın birer ferdi oldunuz. Bu aile daha da büyüyecek ve büyüdükçe daha önemli hizmetlere hep beraber imza atacağız."

YDV'nin Mezun Öğrenciler Yemek programı, müzik ziyafetiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Dünya Vakfı Mezunlar Gecesi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement