Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Erzurum ve Kars'ta öğrenciler, valilerin çaldığı ilk zille ders başı yaptı Vali Altıparmak: "Hiçbir öğretmenin bir veli tarafından azarlandığını, tartaklandığını ve taciz edildiğini duymak istemiyorum. Böyle bir durum olursa kesinlikle onların arkasında ben olacağım"

16.09.2013 13:11

Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla okullarda törenler düzenlendi.

Erzurum'da yeni eğitim-öğretim yılı Vali Ahmet Altıparmak'ın çaldığı ders ziliyle başladı.

Vali Altıparmak, Sabahattin Solakoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bugün ciddi bir heycan yaşadığını söyledi.

Bu heyecanın Türkiye'yi sardığını vurgulayan Altıparmak, ögrencilerin gelecek için hayal kurmaları gerektiğini, daha sonra aldıkları eğitimle önlerindeki engelleri de kaldırarak hayallerini gerçekleştirmelerini istedi. Altıparmak, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Öğretmen arkadaşlarım rahat olsunlar, eğitimciler rahat olsunlar, herşeyden önce ben Dadaşlara güveniyorum. Diğer bölgelere göre sizlere saygıları sonsuzdur. Hiçbir öğrtemenin bir veli tarafından azarlandığını, tartaklandığını ve taciz edildiğini duymak istemiyorum. Böyle bir durum olursa kesinlikle onların arkasında ben olacağım. Bunu herkes bilsin. Zaten siz onları elinizden geldiğince koruyor ve kolluyorsunuz. Özellikle gözüm bu arkadaşlarımız üzerinde olacak bunları bilsinler. Çok rahat olun. Bu evlatlar sizin evlatlarınız. Lütfen bunlara kendi evlatlarınız nasıl ilgi gösteriyorsanız aynı ilgiyi gösterin. Hakikaten bunlar sizin gruru kaynağınız olacak."

Öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencileriyle Türkiye'nin her yerinde karşılaşabileceklerini anımsatan Altıparmak, "Biz de geçmişte iyi olanları çok iyi hatırlıyoruz. Ama bize kendi ideolojisini yüklemek isteyenleri de çok iyi hatırlıyoruz. Yanı sınıfımızda yanımızda oturan arkadaşlara düşman gibi yetiştirmeye çalışanları çok iyi hatırlıyoruz. Bir karar vermemiz lazım. Bu ülkede herkes kardeş herkes dost herkes arkadaş. Bu ülkede huzur mutluluk bizim gayretlerimizle gelecek. Başka bir insanın, dışarıdan bir kimsenin gayretiyle değil. Bunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de kentte 183 bin öğrenci, 10 bin 500 öğretmen ile bin 350 okul, 7 bin 590 deslikte ders başı yapıldığını belirterek, kent genelinde 2 milyon 243 bin ders kitabı dağıtımı yapıldığını söyledi. Bilge, bu yıl 7 bin 950 öğrencinin de taşımalı eğitimden yararlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilere yer verildi.

Daha sonra Altıparmak'ın çaldığı ilk zille öğrenciler ders başı yaptı.

Kars

Kars'ta yaklaşık 75 bin öğrenci de Vali Eyüp Tepe'nin çaldığı ders ziliyle okullarına başladı.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Halit Paşa İlköğretim Okulu'nda devam eden törene katılan Vali Eyüp Tepe, yeni dönemin öğrencilere, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'de 18 milyon öğrenci ile 800 bin öğretmenin ders başı yaptığı ifade eden Tepe, öğrencilerin aslında Türkiye demek olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceği için yeni insanların yetişmesi önemli bir sürecin içine giriyoruz. Eğitim sadece öğretmenlerin veya idarecilerin değil aynı zamanda değerli velilerimizin de işi" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da okula başlayan çocukların sevinçli olduğunu ifade ederek, Kars genelinde 75 bin öğrencinin ve 5 bin eğitim çalışanıyla ders başı yaptığını kaydetti.

Ağrı

Ağrı'daki tören Ağrı Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nda  yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin gözlerindeki heyecana ortak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Başak, 170 bin öğrenciye 2 milyon 70 bin civarında kitap dağıtıldığını belirterek, "Okullarımızı pırıl pırıl yaptık. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize huzurlu bir eğitim yılı diliyorum" dedi.

İlk ders zilinin çalmasının ardından Başak, sınıflarda öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

Iğdır

Iğdır'da yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Ziya Gökalp Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Valisi Ahmet Pek, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerle aynı heyecanı yaşadıklarını belirterek, yeni atanan öğretmenlere de başarılar diledi.

Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Pek, şöyle devam etti:

"Bugün okulların ilk günü herkes heyecanlı bir şekilde okula başladı. Umarım herkes için başarılı bir yıl olur. Öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan bizi de heyecanlandırıyor. Anne ve babalara düşen görev, okula başlayan çocuklarına destek olmak ve onları ülkemiz ve milletimiz için hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek. Günümüzde artık bilgilere ulaşmak çok kolay olmuş. Zaten devletimiz her türlü imkanı sunuyor. Öğrencilerimize düşen görev bu imkanları iyi değerlendirip geleceğe yönelik planlar yapmaktır. Bunun için de çok çalışıp başarıyı yakalamak gerekiyor."

Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ise kentte 55 bin öğrencinin eğitim-öğretime başladığını belirtti.

Daha sonra il protokolü sınıfları gezerek, öğrencilere başarılar diledi.

- Ardahan

Ardahan'daki törenler ise TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda yapıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, amaçlarının kentte iyi bir eğitim-öğretimi dönemi geçirmek olduğunu söyledi.

Sorunsuz olarak döneme başladıklarını vurgulayan Azizoğlu, "Bunu büyük bir coşkuyla yapmaktayız. Bütün köylerimiz dahil il genelinde bu coşku var. İsterim ki bugünün neşesi ve heyecanı dönemin sonuna kadar devam etsin. Bu döneme başta anne ve babalar olmak üzere herkes katkı sunsun" dedi.

Gösterilerin ardından sınıfları gezen Azizoğlu, öğrencilere kitaplarını dağıttı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement