Yeni Kültür Merkezi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Yeni Kültür Merkezi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Yeni Kültür Merkezi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Zübeyir KEMELEK'in başkanlığında yeni kültür merkezi projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

21.06.2013 11:03

Vali Zübeyir KEMELEK'in başkanlığında Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Salih AYHAN(İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet ÖZAYDIN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ ve çok sayıda basın mensubu hazır bulundu.

Sivas'ın yeni kültür merkezine ihtiyaç duyduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali KEMELEK, "Kültür merkezi 9 bin 600 metrekare inşaat alanı üzerine 5 kat inşa edilecek. Proje için 6 milyon lira ödeneğimiz var ve kaynak konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Sivas Ticaret Sanayi Odası (TSO) karşısındaki alana yapılacak kültür merkezinin 2. bodrum katı otopark olacak; diğer katlarda ise çok sayıda sinema, tiyatro, galeri, opera ve bale salonları bulunacaktır." dedi.

Kültür merkezinin statik ve mimari projeleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Vali Zübeyir KEMELEK: "Projenin ihale sürecini tamamlayıp Eylül ayı içerisinde temelini atmayı planlıyoruz. 2014 Eylül'ünde de kültür merkezinin inşaatını tamamlamayı hedefliyoruz. Kaynak konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Sivas'ın ihtiyaç duyduğu bu hizmete bir an önce kavuşması için gayret göstereceğiz. En son teknolojiyle donatılmış kapsamlı bir kültür merkezi olacak. Kültür merkezinde 743 metrekare alana sahip 745 kişilik çok amaçlı salon olacak. Ayrıca diğer katlarımızda tiyatro, galeri, opera ve bale ile cep sinema salonları olacak. Sivas'a hayırlı olsun." dedi.

Vali Yardımcısı Salih AYHAN(İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) ise; "Kültür merkezimiz Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtacak. Dış cephesiyle, giriş kapısıyla Sivas'ın birçok özelliğini yansıtacak görüntü olacak. Çalışmalarımız hızlı şekilde devam ediyor." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Kültür Merkezi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement