Yıkılma Tehlikesi Olan Evde Nöbetleşe Uyuyorlar - Son Dakika
Güncel

Yıkılma Tehlikesi Olan Evde Nöbetleşe Uyuyorlar

Yıkılma Tehlikesi Olan Evde Nöbetleşe Uyuyorlar

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'nde, heyelan nedeniyle tahliye kararı verilen evlerinde oturmaya devam eden 20 kişilik ailenin fertleri, gece binanın yıkılma tehlikesine karşı dışarıda nöbet tutuyor.

19.11.2013 14:51

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'nde, heyelan nedeniyle tahliye kararı verilen evlerinde oturmaya devam eden 20 kişilik ailenin fertleri, gece binanın yıkılma tehlikesine karşı dışarıda nöbet tutuyor.

Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü, geçen 1 Kasım'da, Pınarcık Köyü'nün içinden geçen derenin kenarında bulunan ikisi 2'şer katlı, diğeri tek katlı 3 binanın heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesine karşı tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı, binalarda oturan 4 aileye bildirildi. Evlerin etrafına güvenlik şeridi çekildi ve 'Yaklaşma, yıkılma ve çökme tehlikesi' şeklinde uyarı yazıları asıldı.

Ancak gidecek yerleri olmayan bina sakinleri, tehlikeye rağmen evlerinde oturmaya devam ediyor. Derenin kenarındaki toprak kayması nedeniyle 2 katlı evleri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan 20 kişilik Demirdöver ailesi ise binada korku içinde yaşıyor. Ailenin tamamı alt kata yerleşirken, yataklar da kapının giriş bölümünde yere serildi. Gece burada uyuyan ailenin bireyleri, yıkılma tehlikesine karşı 2-3 kişilik gruplar halinde evin önünde ateş yakıp nöbet tutuyor.

58 yaşındaki Şerife Demirdöver, gidecek yerleri olmadığını, yeni ev yapmak için de maddi imkanları olmadığı için evlerinde oturmaya devam ettiklerini söyledi. 15 gündür korku içinde yaşadıklarını belirten Demirdöver, "15 gündür ayaktayız. Çocuklarımızı alt katta girişte yatırıyoruz. Biz ise gece nöbet tutuyoruz. Köyde gidecek komşumuz da yok. Çadır kurmaya kalksak yer vermiyorlar. Zaten kış ayındayız. Ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

Köy muhtarı Recep Öğüt ise ailelerin gidecek yeri olmadığını ve yardıma muhtaç olduklarını söyledi. Muhtar Öğüt, "Köyde boş yerimiz yok. Koyacak yerimiz de yok. Kiraya gitmek için de maddi durumlarının iyi olmadığını söylüyorlar" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıkılma Tehlikesi Olan Evde Nöbetleşe Uyuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement